Rangos elismerést kapott Varga József

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége kitüntette a VargaBalett Táncműhelyt alapító-művészeti vezetőjét. Az elismerést a hétvégén vette át a szövetség XXI. Országos Táncjáték Fesztiválján.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége Varga József Merényi Zsuzsa, Táncoktatásért és Nívódíjas táncművész, balettmester, koreográfus, a VargaBalett Táncműhely alapító elnöke, művészeti vezetője részére több évtizedes szakmai tevékenysége elismeréséül Jeszenszky Endre-díjat adományozott – adta hírül a VargaBalett Facebook oldala.

A VargaBalett Táncműhelyt Varga József balettmester 15 éves pedagógiai gyakorlattal a háta mögött 2013 augusztusában alapította Makón, a Kálvin Téri Református Általános Iskolában. 2014 szeptemberétől a VargaBalett Táncműhely Szegeden is megnyitotta kapuit. Kezdetektől az volt az alapító és az oktató közösség célja, hogy felkutassa és gondozza a tehetségeket, utat nyitva számukra ezáltal akár a hivatásos táncvilág felé, illetve hogy kinevelődjön egy olyan nemzedék, amely érti és élvezi a táncművészetet. Jelenleg 6 munkatárssal és 300 főt meghaladó létszámmal működnek, 20 csoportban – olvasható a táncműhely oldalán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink