Remekül szerepeltek a makói sakkozók az elmúlt hetekben

Még a járvány Magyarországra érkezése előtt szép sikereket ért el a DUOCOR-Makói SVSE sakk csapata. Mutatjuk az eredményeket. (Kiemelt fotón balról: Martonosi Ádám, Kópiás Ferenc és Restás Péter.)

A korosztályos Sakkszombat Gyermek Sakkverseny sorozat 5. állomásának helyszínét Hódmezővásárhely biztosította 2020. február 15-én. Nevezők: 33 fő, játékidő: 2×15 perc.

A 6 fordulós versenyben a makói sakk szakosztályt a 10- és 12 év alattiak korosztályában 4 fő remek utánpótláskorú játékosunk képviselte:

3. HELYEZÉS: Győri Bálint
6. HELYEZÉS: Győri Gábor
6. HELYEZÉS: Kanton Szilárd Bonifác
7. HELYEZÉS: Kanton Sebestyén Pongrác

Balról: Kanton Szilárd Bonifác, jobbról: Győri Gábor

2020. február 23-án a Csongrád Megyei Sakk Csapatbajnokság 7. fordulóját hazai pályán rendezték. A III. számú makói csapat a Maróczy SE IV. szegedi csapatával került szembe.

A több órás hajmeresztően izgalmas pillanatokat átélve a mérkőzés végére sikerült a 4,5 – 3,5 arányú győzelmet beállítanunk. Mindezt úgy, hogy Csibor András (90 éves) játékosunk szinte nyert állást rontott.

1. tábla: jobbról szemben Balássy Gábor, mellette Csibor András

Gratulálunk a teljes pontszerzőinknek:

Králik Attila

Szekeres Mihály

Vízhányó-Gyömörei József

Elismerésünk a döntetlenekhez:

Balássy Gábor

Vass Szabolcs

Takács Tamás

Február 27-én rendezték az általános iskolásoknak meghirdetett 3-3 fős csapatversenyre. A megmérettetésen 4 általános iskola alsó- és felső tagozatos diákjai vettek részt 10-10 perces időbeosztással. A verseny összevont körmérkőzéssel zajlott, külön alsós és felsős érem+oklevél díjazással.

Alsó tagozat:
1. Szikszai György Református Általános Iskola: 9️ pont
2. Szent István Egyházi Általános Iskola: 4️ pont
3. Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény – Almási Tagintézmény: 2️ pont

Felső Tagozat:
1. Szikszai György Református Általános Iskola: 9️ pont
2. Kálvin Téri Református Általános Iskola: 5️ pont

Február 29-én rendezték Deszken a XXIV. Nemzetközi Kocsmák Közötti Csapatversenyt. A 2×15 perces időbeosztású versenyen összesen 29 csapat és ezen belül 87 sakkozó képviseltette magát. Érkeztek játékosok Csongrád- és Bács-Kiskun megyéből, illetve Szerbiából is.

Gratulálunk az ifjúsági csapatunknak, akik életükben először vettek részt ezen a versenyen és bezsebelték ,,KAKAÓ BÁR” néven a legjobb ifjúsági csapatdíjat. A csapat tagjai: Takács Tamás, Győri Gábor, Győri Bálint.

Balról: Győri Gábor, Győri Bálint és Takács Tamás

Elismerésünk a felnőtt makói csapatnak is, akik nagy küzdelemben és szoros csatában a 8. helyezést érték el: Restás Péter, Kópiás Ferenc, Martonosi Ádám.

Dicséret Králik Attilának, Szekeres Mihálynak, Dr. Kovács Arthurnak, Csikós Mihálynak, Csibor Andrásnak és Udvardi Zalánnak, amely makói játékosok a környező települések játékosaival (Magyarcsanád, Csanádpalota és Szeged) összefogva alkottak egy-egy csapatot.

Balról: Szekeres Mihály, Králik Attila és Gera István

Március 8-án az NBI-es csapatbajnokságban az első számú makói csapat szintén a Csongrád megyei Maróczy SE I. Szegeddel került szembe. Lélektanilag nagyon fontos mérkőzés elé néztünk, hiszen a sereghajtó szegedi csapat ellen nagyobb arányú győzelmet akartunk szerezni. A több mint 5 óra hossza időtartamú küzdelem során ez megvalósult.

A megszerzett 7,5 – 4,5 arányú győzelem abszolút boldogsággal tölt el bennünket, hiszen ezzel az eredménnyel sikerült a 10 csapatos bajnokságban a 7. helyre előrébb ugornunk.

Gratulálunk győzteseinknek: Juhász Barbarának, Saric Sinisanak, Szalai Kornélnak és Horváth Zsoltnak.

Elismerésünk a döntetlenhez: Csonka Balázsnak, Popovic Dusannak, Farkas Tibornak, Kosic Dragannak, Hajnal Zoltánnak, Tatár Kis Szabolcsnak és Udvardi Zalánnak.

1. tábla: balról Mihók Olivér és Damljanovic Branko nagymesterek küzdelme

Március 8-án a II. számú csapatunk az NBII-es bajnokság VII. fordulójában a Maróczy SE II. szegedi csapattal került szembe. A minimális 5️ – 7️arányú vereség elfogadható eredmény már csak annak tükrében is, hogy ellenfelünk az idei évadban bajnokesélyes. Jelenleg tartjuk a 4. bajnoki helyezésünket.

Gratulálunk győzteseinknek: Joó János, Török Csaba, Szekeres Mihály.

Elismerésünk a döntetlenhez: Restás Péter, Martonosi Ádám, Kardos Levente, Králik Attila.

A képen: balról Pap András és Csikós Mihály küzdelme

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink