Rendőrségi nyomozás indult az előválasztási rendszert ért támadás miatt

Rendőrségi nyomozás indult azután, hogy az ellenzéki előválasztás technikai hátterét hackertámadás érte – tudta meg a Magyar Hang az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire hivatkozva további információkat nem közöltek a lappal, így azt sem tudni történt-e az ügyben gyanúsítotti- vagy tanúkihallgatás.

Az előválasztás első fordulójának kezdete után nem sokkal állt le a rendszer. A szerevezők akkor még a nagy érdeklődésre gyanakodtak, majd néhány óra elteltével már támadásról beszéltek. Bedő Dávid momentumos politikus a leállás után néhány nappal azt közölte a lappal, hogy az ellenzék feljelentést tesz a rendőrségen a hackertámadás miatt. Állítása szerint megvizsgálták a rendszert és egyértelműen arra jutottak, hogy külső támadás okozta a technikai problémákat. Azt mondta, a beavatkozás Kínából indult, akkor még csak azt a forrást sikerült azonosítani.

(Fotó: Vásárhelyi Médiacentrum)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Elszállhatnak a temetkezési költségek is

Az utóbbi években stabilan, kiszámíthatóan emelkedtek a koporsós és hamvasztásos temetkezési alapszolgáltatások árai. Egészen mostanáig, ugyanis „a hazai temetkezési szolgáltatók bajba kerülhetnek a gazdasági környezet radikális romlása miatt, emiatt pedig komoly áremelések várhatóak a jövőben” – közölte a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Palkovics Katalin az rtl.hu érdeklődésére.

Tovább olvasom »