Szeged városa nem engedélyezte a ,,Gyurcsány-terrort” bemutató kiállítást

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője, ifj. Lomniczi Zoltán példa nélküli döntésnek, sőt, a gyülekezési jog, a szólás- és véleményszabadság súlyos elnyomásának nevezte, hogy a szegedi önkormányzat nem engedélyezte a 2006-os eseményeket bemutató, az országot járó vándorkiállítás bemutatását – olvasható az MTI közleményében.

Ifjabb Lomniczi régóta működő baloldali módszerként értékelte mindezt, és feltette a kérdést:

mit vár a szegedi polgármester a tárlat bemutatásának megakadályozásáért Gyurcsány Ferenctől cserébe?

Vérbe fojtott szabadság címet kapott, a 2006-os „Gyurcsány-terrort dokumentáló”, az eseményeket a CÖF, illetve a kormány kommunikációs paneljeivel megtámogatva bemutató tárlat kamionja az alföldi város vezetése szerint

veszélyeztetné a sétálóutca gyalogosforgalmát, így emiatt nem adtak ki engedélyt a megállásra.

A szóvivő bejelentette: ezzel nem mondanak le arról, hogy a jövőben – várhatóan tavasszal – a szegediek is láthassák a tárlatot, ami iránt a szervezők szerint jóval nagyobb az érdeklődés, mint ahogyan várták, így újabb városok jelentkeztek, kérve, hogy őket is vegyék fel az eredetileg húsz állomásosra tervezett országjárás megállói közé.

A közlemény természetesen a békemenetről is megemlékezett, mégpedig így:

annak ellenére megtartják az október 23-ára tervezett békemenetet, hogy a baloldal megpróbálja súlyosan korlátozni a gyülekezés, szólás- és véleményszabadságot, illetve a baloldali sajtó elhallgatja a “Gyurcsány-terrort”. A békemeneten ’56 hősei mellett a 2006-os “Gyurcsány-terror” áldozatairól is megemlékeznek.

A szeptember 18-án Budapestről indult kamion rakterében lévő, gumilövedéket, könnygázgránátot kilőni képes karabélyt, rohamrendőr egyenruhát, illetve öt, a 2006-os tüntetések felvételeit, valamint a résztvevőkkel készített interjúkat mutató tévéképernyőt is magában foglaló, az őszödi beszéd hangfelvételét végtelenítve játszó kiállítás a jelenlegi tervek szerint október 23-ig köröz majd az országban, falán az őszödi beszédből vett idézettel („Hazudtunk reggel, éjjel meg este”), illetve a „Ne hagyjuk, hogy újra megtörténjen!” felirattal.

(Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink