Rétvári Bence Röszkén azt fejtegette, miért engedték szabadjára az embercsempészeket

Befejeződött a déli határzár megerősítése és kibővítése – ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Röszkén.

Rétvári Bence a határzárnál elmondta, Magyarország 650 milliárd forintot költött a déli határ védelmére, Magyarország az Európai Unió közös határát védi, de az EU lényegében nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, azoknak csupán egy százalékát fizette ki. A 165 kilométeres határzárat mintegy 10 kilométeres szakaszon meghosszabbították Hercegszántó közelében.

Beszélt arról is, a magyar börtönökbe több mint kétezer embercsempész került, akik súlyos, hosszú évekig tartó büntetést kaptak. Korábban azonban volt olyan év, hogy a börtönök túlzsúfoltsága miatt 13 ezer eljárást indítottak Magyarország ellen és több mint 2,5 milliárd forint kártérítését követeltek.

Az elítélt embercsempészek miatt fennállt annak a veszélye, hogy ismét túltelítetté válnak a magyar börtönök

– fejtette ki a politikus.

Ezért döntött úgy a kormány, hogy a jogerősen elítélt és kiutasított 808 külföldi embercsempésznek – miután letöltötték szabadságvesztésük jelentős részét – 72 órán belül el kell hagyniuk Magyarországot.

(MTI nyomán, fotó: Rétvári Bence Facebook oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink