Semjén törvényjavaslata alapján veszélyhelyzet alatt lenne a választás

Újabb salátatörvényt nyújtott be a parlamentnek Semjén Zsolt, amelyben egyebek mellett az is szerepel, hogy a kormány 2022. június elsejéig meghosszabbítaná a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A miniszterelnök-helyettes által beadott törvényjavaslatban – amit az Mfor.hu vett észre, azt írják:

,,A javaslat célja a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény hatályának 2022. június 1-jéig történő meghosszabbítása a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében.”

A törvénymódosító-csomagban szereplő indoklás szerint a járvány nem tűnt el, a járvány okozta nehézségek sem, emellett a jövőben és a jelenben is gondot okoznak az új vírusmutációk, amelyek korábban nem tapasztalt gyorsasággal terjednek. Ezért a problémák gyors és rugalmas megoldása érdekében ismét meg kell hosszabbítani a veszélyhelyzetet.

A törvénymódosítóban persze az is benne van, hogy amennyiben a járványhelyzet engedi, a kormány feloldja a különleges jogrendet.

Tekintve, hogy jövő tavasszal országgyűlési választások lesznek, a salátatörvény kitér arra is, hogy a választás kitűzése az Alaptörvényből következik, ezért azt a különleges jogrend fennállása nem befolyásolja. A határidő most január 1-én járt volna le, ezt tolják most ki plusz 5 hónappal. Ennek értelmében tehát a veszélyhelyzet és a vele járó különleges jogrend is megmarad a választásokig.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A héten már nem igazán lesz 10 fok fölötti hőmérséklet

Folytatódik a borult, párás idő a héten is, reggelente többfelé kell ködre számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet -5 és +4 fok között várható és a legmelegebb órákban sem emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »

Jogerősen életfogytiglanra ítélték Szilágyi István fiát

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését és jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2020 májusában kalapáccsal agyonverte édesapját. A bírósági közlemény nem nevezte meg, de az áldozat Szilágyi István színművész.

Tovább olvasom »