Még azt is megfigyelték, aki csak segített az újságíróknak felfedni a magángépes luxusutakat

Tovább folytatódik a hazai titkosszolgálatok kémkedési botránya, miután újabb név került elő azok közül, akiket az Orbán-kormány megfigyeltethetett. A Telexen megjelenő Direkt36-os tényfeltáró cikkben egy volt RTL-es újságíró történeteiről írnak, aki ma már repülőgép pilótaként dolgozik, de mivel többször segített a hazai sajtósoknak a NER magángépezős ügyeinek feltárásában, a titkosszolgálatok célkeresztjébe került.

Pető Györggyel kapcsolatban a cikkben leírják, hogy többször személyesen is felkeresték különböző magyar titkosszolgálatok emberei, többek között a Terrorelhárítási Központ (TEK) tisztjei is, azt kérve, hogy ne foglalkozzon Orbán Viktor magángépes utazásaival.

Később egy olyan sötétített ablakú furgont látott annál a háznál, ahol bejelentett lakcíme szerint lakott – bár valójában már elköltözött -, aminek műanyag tetőcsomagtartójába vezetékek futottak, a hátsó ülésen pedig egy ember ült laptoppal az ölében. Az Ügyfélkapun lekérdezett rendszám gyakorlatilag nem létezett, semmilyen adatot nem töltöttek ki róla, majd később az azonosítószám átkerült egy sima személyautóra.

A cikk szerint Petőt nem csak így figyelhették meg, hanem egy megjátszottnak tűnő találkozó keretében „biztonsági okokból” elvették a telefonját, amit – a szolgálatoknál bejáratott módon – ilyenkor nagy valószínűséggel feltörtek és lemásoltak.

Az ex-újságíró telefonszáma egyébként szerepel a Pegasus-listán is, noha arra már nem sikerült bizonyítékot találni, hogy beléptek-e a készülékébe a szolgálatok.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink