Simicska szerint Orbán még 2014-ben orosz pénzből akarta megszüntetni az RTL Klubot

A jelenlegi fideszes narrációs zűrzavarban, – már ami az orosz agressziót illeti, – érdemes felidézni, Simicska Lajos, Orbán Viktor egykori jóbarátja mit állított 2017-ben.

Simicska a Reuters hírügynökségnek arról beszélt (amit végül cenzúrázták), hogy 2014-ben, a kétharmados Fidesz-győzelemmel záruló választások éjszakáján felhívta őt a miniszterelnök, hogy másnap találkozzanak.

A találkozón Simicska Lajos állítása szerint Orbán Viktor felvázolta neki az új médiapolitikát. A milliárdos a 24.hu-nak azt mondta: Orbán Viktor azt is felvetette, hogy ,,meg akarja vásárolni az RTL Klubot”, amit aztán meg tud szüntetni. A kormányfő azt is megkérdezte tőle, emlékezett Simicska Lajos, hogy szerinte mennyibe kerülne a csatorna. Simicska 100 milliárd forintra saccolta az összeget, mire állítása szerint Orbán Viktor erre azt mondta:

,,Nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom.”

Egy héttel később Simicska Lajos azt mondta a miniszterelnöknek, hogy ebben nem akar részt venni. Szerinte ez volt az a pont, ahol megtörtént a szakítás közte és Orbán Viktor között. 2015 februárjában az emlékezetes G-nap után Simicska Lajos már utalt arra, hogy nem tudta elfogadni Orbán Viktor egyre szorosabbá váló kapcsolatait Oroszországgal.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ Simicska Lajos állításaira a következőket írta válaszul jó pár évvel ezelőtt: ,,A Jobbik milliárdos gazdájának képtelen állításaival nem kívánunk érdemben foglalkozni.  Az mindenesetre szórakoztató, hogy éppen annak a Jobbiknak az új gazdája vagdalkozik ilyen állításokkal, amely a mai napig soraiban tudja és védelmezi az orosz kémbotrány kulcsfiguráját, Kovács Bélát.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink