Simicska szerint Orbán még 2014-ben orosz pénzből akarta megszüntetni az RTL Klubot

A jelenlegi fideszes narrációs zűrzavarban, – már ami az orosz agressziót illeti, – érdemes felidézni, Simicska Lajos, Orbán Viktor egykori jóbarátja mit állított 2017-ben.

Simicska a Reuters hírügynökségnek arról beszélt (amit végül cenzúrázták), hogy 2014-ben, a kétharmados Fidesz-győzelemmel záruló választások éjszakáján felhívta őt a miniszterelnök, hogy másnap találkozzanak.

A találkozón Simicska Lajos állítása szerint Orbán Viktor felvázolta neki az új médiapolitikát. A milliárdos a 24.hu-nak azt mondta: Orbán Viktor azt is felvetette, hogy ,,meg akarja vásárolni az RTL Klubot”, amit aztán meg tud szüntetni. A kormányfő azt is megkérdezte tőle, emlékezett Simicska Lajos, hogy szerinte mennyibe kerülne a csatorna. Simicska 100 milliárd forintra saccolta az összeget, mire állítása szerint Orbán Viktor erre azt mondta:

,,Nem baj, megveszi majd nekem a Roszatom.”

Egy héttel később Simicska Lajos azt mondta a miniszterelnöknek, hogy ebben nem akar részt venni. Szerinte ez volt az a pont, ahol megtörtént a szakítás közte és Orbán Viktor között. 2015 februárjában az emlékezetes G-nap után Simicska Lajos már utalt arra, hogy nem tudta elfogadni Orbán Viktor egyre szorosabbá váló kapcsolatait Oroszországgal.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ Simicska Lajos állításaira a következőket írta válaszul jó pár évvel ezelőtt: ,,A Jobbik milliárdos gazdájának képtelen állításaival nem kívánunk érdemben foglalkozni.  Az mindenesetre szórakoztató, hogy éppen annak a Jobbiknak az új gazdája vagdalkozik ilyen állításokkal, amely a mai napig soraiban tudja és védelmezi az orosz kémbotrány kulcsfiguráját, Kovács Bélát.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »