Nagy gondban lehetnek mostanában a fideszes szavazók

Az az „arculatváltás”, ami az elmúlt egy hét leforgása alatt történt a fideszes narratívában, még nekik is erős lehetett.

Alig egy hónappal a választás előtt a Fidesz olyan helyzetben találta magát, amelyre nyilvánvalóan nem készült, készülhetett fel, és amely teljes mértékben átírta a forgatókönyveket, olyan új helyzetet teremtett, amilyenre korábban nem volt példa – mondta Török Gábor a HVG-nek adott interjúban.

Arról beszélt, hogy az ukrajnai háború miatt váratlanul kellemetlen pozícióba került Orbán Viktor: „az elmúlt három választás előtt a közelében sem voltunk egy olyan helyzetnek, amikor a Fidesznek olyan dolgokat kell tennie, vagy azzal kell foglalkoznia, amivel nagyon nem szeretett volna, és olyan módon, ahogyan szintén nagyon nem szerette volna”. A politológus szerint

„az elmúlt 12 évben először fordul elő, hogy az egész országot foglalkoztató ügyben láthatóan megosztott a kormány saját szavazótábora.”

Ez igencsak visszafogott megfogalmazása annak, hogy két hónappal ezelőtt Szijjártó még „Barátságért” kitüntetést vett át az orosz külügyminisztertől Moszkvában, Orbánt pedig egy végtelen hosszú asztal végére ültette Putyin az orosz fővárosban, most meg elsők között verik a mellüket a kormányoldalon, hogy támogatják Ukrajna uniós csatlakozását, és elítélik az orosz agressziót. Persze a közmédia nézőinek azért megy a Kreml-propaganda.

Most akkor mit kezdjen ezzel szegény, egyszerű orbánista, akinek eddig elég volt annyit tudni, hogy Brüsszel gonosz, Orbán Viktor pedig jó. A gazdag migráns jó, a szegény nem jó. És akkor az ukrán „migráns”?

A magyar kormányfő régóta azoknak a keleti diktátoroknak a kegyeit keresi, akik olyan rezsimet építettek ki, ahol újságírókat gyilkolnak le, újságírókat börtönöznek be, ahol ellenzéki politikusokat, vagy ellenzéki véleményformálókat sújtanak börtönbüntetéssel. Így működött ez a kommunizmus idején is, csak azóta sokkal fejlettebb lett a rendszer. Orbán Viktor és brigádja immár úgy tud zsarnokként a hatalma fenntartása érdekében ocsmány diktatúrát építeni, hogy közben pár millió embert még meg is hülyíthet az álnemzetikeresztényhazafi demokráciát védő maszlaggal. Csak egyre többször csúszik hiba a gépezetbe.

(zsurpubi.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »