Nagy gondban lehetnek mostanában a fideszes szavazók

Az az „arculatváltás”, ami az elmúlt egy hét leforgása alatt történt a fideszes narratívában, még nekik is erős lehetett.

Alig egy hónappal a választás előtt a Fidesz olyan helyzetben találta magát, amelyre nyilvánvalóan nem készült, készülhetett fel, és amely teljes mértékben átírta a forgatókönyveket, olyan új helyzetet teremtett, amilyenre korábban nem volt példa – mondta Török Gábor a HVG-nek adott interjúban.

Arról beszélt, hogy az ukrajnai háború miatt váratlanul kellemetlen pozícióba került Orbán Viktor: „az elmúlt három választás előtt a közelében sem voltunk egy olyan helyzetnek, amikor a Fidesznek olyan dolgokat kell tennie, vagy azzal kell foglalkoznia, amivel nagyon nem szeretett volna, és olyan módon, ahogyan szintén nagyon nem szerette volna”. A politológus szerint

„az elmúlt 12 évben először fordul elő, hogy az egész országot foglalkoztató ügyben láthatóan megosztott a kormány saját szavazótábora.”

Ez igencsak visszafogott megfogalmazása annak, hogy két hónappal ezelőtt Szijjártó még „Barátságért” kitüntetést vett át az orosz külügyminisztertől Moszkvában, Orbánt pedig egy végtelen hosszú asztal végére ültette Putyin az orosz fővárosban, most meg elsők között verik a mellüket a kormányoldalon, hogy támogatják Ukrajna uniós csatlakozását, és elítélik az orosz agressziót. Persze a közmédia nézőinek azért megy a Kreml-propaganda.

Most akkor mit kezdjen ezzel szegény, egyszerű orbánista, akinek eddig elég volt annyit tudni, hogy Brüsszel gonosz, Orbán Viktor pedig jó. A gazdag migráns jó, a szegény nem jó. És akkor az ukrán „migráns”?

A magyar kormányfő régóta azoknak a keleti diktátoroknak a kegyeit keresi, akik olyan rezsimet építettek ki, ahol újságírókat gyilkolnak le, újságírókat börtönöznek be, ahol ellenzéki politikusokat, vagy ellenzéki véleményformálókat sújtanak börtönbüntetéssel. Így működött ez a kommunizmus idején is, csak azóta sokkal fejlettebb lett a rendszer. Orbán Viktor és brigádja immár úgy tud zsarnokként a hatalma fenntartása érdekében ocsmány diktatúrát építeni, hogy közben pár millió embert még meg is hülyíthet az álnemzetikeresztényhazafi demokráciát védő maszlaggal. Csak egyre többször csúszik hiba a gépezetbe.

(zsurpubi.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »