Simonka György mentelmi jogát felfüggesztené az Ügyészség

Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozza a Legfőbb Ügyészség újabb bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt – közölte az ügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Mint ismert, már korábban is indult egy eljárás a képviselővel szemben, ugyanis Simonka György fideszes politikust 32 társával együtt bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolják.

A közlemény szerint a legújabb fejlemény az, hogy ezzel összefüggésben “vesztegetés elfogadása hatósági eljárásban bűntette és más bűncselekmény miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen folytatott bűnügyben Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Simonka György országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt”.

A megalapozott gyanú lényege szerint, miután

Simonka György tudomást szerzett a büntetőeljárás megindításáról, pénzért azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, illetőleg hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen.

Simonka György cselekménye két rendbeli, vesztegetés hatósági eljárásban bűntettének megállapítására lehet alkalmas, azonban vele szemben csak a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség a büntetőeljárás lefolytatására – áll az ügyészségi közleményben.

Békés megyében már számítottak az indítványra

Nagy meglepetést nem okozott az ügyészség indítványa

– nyilatkozta az Alfahírnek Szabó Ervin, a Békés megyei közgyűlés jobbikos képviselője.

Szabó Ervin úgy vélte, ezt már korábban meg lehetett volna lépni, mert akkor Simonkának szerinte nem lett volna lehetősége tönkre tenni a térséget.

Olyan lehetőségek előtt állt ez a dél-Békési térség, jelentős pénzek voltak lekötve, de a milliárdos beruházásokból semmi nem valósult meg. Itt a választókerületben ezekről az új ügyekről is már régóta beszélnek egymás között az emberek és leginkább azon vannak felháborodva, hogy Simonka még mindig szabadlábon van, még mindig ő itt az országgyűlési képviselő

– tette hozzá Szabó Ervin, aki a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik jelöltjeként mindössze 3 százalékkal, 1802 szavazattal maradt alul a fideszes Simonka Györggyel szemben.

Az ügyészség indítványa meggyorsíthatja a büntetőeljárás lefolytatását és amennyiben a bíróság elítéli Simonkát, új választást kell majd kiírni Békés megye 4. számú választókerületében. Ennek esélyeit most még nem érdemes latolgatni, de Szabó Ervin úgy látja, a választók többsége tisztában van Simonka ügyeivel, amihez a Fidesz is asszisztált.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Rácz Zsófia szerint a kormány bízik a fiatalokban

– A kormányzat bízik a fiatalokban, az ifjúság európai éve során, az intézkedések által hazai és nemzetközi szinten is törekednek a fiatalok pozíciójának erősítésére  – közölte a fiatalokért felelős helyettes államtitkár hétfőn Tiszafüreden, a Kossuth Lajos Gimnáziumban.

Tovább »

A Tisza Csongrád-Csanád megyei szakaszán irtják a szúnyogokat

A héten összesen 2170 hektárnyi vízfelületet kezelnek a szakemberek a szúnyoglárvák ellen alkalmazott biológiai készítménnyel. A következő napokban a Tisza alsó, Csongrád-Csanád megyei szakaszán légi úton, a Duna menti vizekbe autóról, a nehezen megközelíthető helyeken pedig háti permetezővel juttatják ki a lárvák ellen használt szert – közölte az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság hétfőn.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Varga Ferenc: a hangsúlyt szeretném a parlament falain kívülre helyezni

Én inkább a parlamenten kívüli munkára koncentrálnék a jövőben, de természetesen megtartva azt a minimumot, ami a Ház falain belül szükséges. Tehát be fogok járni a bizottsági ülésekre is, és be fogok járni a parlamenti ülésekre is. De a hangsúlyt szeretném a parlament falain kívülre helyezni – fogalmazott az Alfahírnek Varga Ferenc, a Jobbik roma politikusa.

Tovább olvasom »