📷 Soha nem volt még ennyi ifjúsági játékos a Hagymatikum-Duocor sakk kupán

Még soha nem volt ennyi ifjúsági játékos: 21 fő 18 év alatti és közülük 9 lány, amire szintén nem volt még példa – fogalmazott a Makói Csípősnek Horváth Zsolt, a Hagymatikum-Duocor sakk kupát szervező Duocor-Makói SVSE sakk szakosztályának ügyvezető elnöke. A versenyt már tizenkettedik alkalommal szervezték meg, ezúttal a Korona földszintjén.

Pontosan 40 fő nevezett a kupára, ami kicsit kevesebb, mint az elmúlt években. Ez főleg annak tudható be, hogy ezekben a napokban több városban is rendeznek versenyt, így a fővárosban, a Balatonon, Püspökladányban is – tudtuk meg a szervezőtől. Ennek ellenére érkeztek Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Orosházáról, Debrecenből, Budapestről és még Romániából is egy ifjúsági sakkozó.

A makóiak sakkozók közül Restás Péter, Králik Attila, Kópiás Ferenc, Csikós Mihály, Balássy Gábor és a Győri-fivérek neveztek be, a testvérpár idén töltik be a 12. életévüket és most vesznek részt másodjára a kupán.

Csütörtök és vasárnap között hét fordulót játszanak le, a játékidő klasszikus: 90-90 percet kap sötét és világos és minden megtett lépés után 30 másodpercet írnak jóvá a digitális órával. Így egy-egy parti 3-4 órát eltarthat, Horváth Zsolt szerint a résztvevők 80 százaléka végigjátssza a 3-4 órát, 10 százalék ennél is később végez és egy másik 10 százalék a 3-4 órán belül van.

A kupát szervező egyesület vezetője elmondta: jövőre is szeretnék megtartani, oly módon, hogy még több telepésről jöjjenek és öregbítsék a város hírnevét.

,,Fontosnak tartjuk, hogy amikor májusban véget ér a csapatbajnokság, a szeptemberig tartó időt kitöltsük és játékban legyenek az ifjúsági és a felnőtt játékosok is”

– magyarázta oldalunknak Horváth Zsolt, aki köszönetét fejezte ki Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, hogy rendelkezésükre bocsátotta a Korona földszintjén lévő Kulturális Szalont. A verseny főtámogatója a DUOCOR Ipari Bt., az első hét helyezett pénzjutalmat kap és lesznek különdíjasok is, így többek között legjobb női, 14-18 év közötti, 14 év alatti, szenior és makói sakkozókat is díjaznak.

A versenyről még több képet a Facebook oldalunkra töltüttünk fel:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink