Strandokon is járőröznek a megye rendőrei

Csongrád-Csanád megyében a strandokon is látnak el járőrszolgálatot a rendőrök. A cél az, hogy felhívják a figyelmet arra, a kikapcsolódás során is ügyelni kell a vagyonbiztonságra.

A tolvajok kedvelt nyári helye lehet a strandok, uszodák környéke. Loptak már strandpapucsot, szemüveget, napolajat, esetenként azonban komolyabb dolgokat is, például mobiltelefont, tabletet, pénztárcát. A tömegben nem feltétlenül tűnik fel, ha valaki felemel egy táskát a földről, és a kijárat felé indul vele. Ráadásul a strandlopások a tényleges kár mellett egyéb kellemetlenséget, bosszúságot is okozhatnak a károsultaknak – elég belegondolni, milyen következményi lehetnek egy telefon, irattárca vagy lakáskulcs eltulajdonításának.

Hogyan előzhetjük meg a bajt?

  • A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges, feltűnő és értékes használati tárgyakat (főleg ha nem megoldható azok biztonságos elhelyezése, őrzése) hagyjuk otthon.
  • A magunkkal vitt csomagok, táskák, értéktárgyak még rövid időre se maradjanak őrizetlenül! (Nem zárható öltözőben, szekrényben sem!)
  • A törölközővel, pléddel, ruhadarabokkal letakart csomagok, tárgyak nincsenek biztonságban! 
  • Ha strandra megyünk, használjuk az értékmegőrzőt, zárható szekrényt, boxot.
  • Ha erre nincs lehetőség, a csomagokra, táskákra felváltva vigyázzunk.
  • A parkoló autókban pedig ne hagyjunk látható helyen táskát, értéktárgyat, azokat inkább a csomagtartóban helyezzük el. 

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei visszatérően ellenőrzik a strandok területét, segítséget nyújtva ezzel a lakosságnak.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink