? Stummer János: nem nyelhetjük le, hogy Orbán döntse el, ki lehet fenn a Facebookon

A Péterfalvi Attila által véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva bedobott Facebook-javaslata, mely szerint a profilok felfüggesztése csak alapos indokkal történhessen meg, és amiknek a magyar hatóságok a felülvizsgálatát kérhetnék egy tipikus fideszes trükként értelmezhető – nyilatkozta ma reggel az ATV Start című műsorában Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő.

Öt évvel ezelőtt még lehet elhittük volna, hogy komolyan aggódnak bárkiért is, aki nem az ő környezetükhöz tartozik. Mindig ez a metódus. Kívülről jön egy javaslat, ők ártatlanok, mások akarták, a szakemberek kezdeményezték

A végeredmény pedig a Facebook feletti irányítás megszerzése – folytatta a képviselő. Kihangsúlyozta, hogy a nyilvánosság egyik utolsó formáját is kézbe akarja venni a Fidesz, ha pedig ez megtörténik, akkor ők fogják eldönteni, hogy mely profil, felhasználó, megosztás az, ami maradhat, és melyek azok, amik az érdekeiket nem szolgálják, így törölhetővé válnak. A politikus szerint ez elfogadhatatlan, ami ellen minden eszközzel fel kell lépni.

jobboldali néppárt tiltakozásként a javaslat ellen petíciót indított, ahogy fogalmaznak az „Orbán-rezsim neki baráti orosz, török, kínai diktatúrák módszereihez próbál közeledni, azokat másolja.”

Stummer János, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke szerint a Magyar Nemzetben szombaton megjelent cikk, ami felveti a javaslatot csupán teszt volt.

Bennünket, ellenzékieket teszteltek. Lenyeli-e a nép, vagy ez már több kettőnél? Hát én azt mondom, nem nyelheti le a magyar, hogy még azt is Orbán döntse el, ki lehet fenn a Facebookon és ki nem.

Stummer János: Ne legyen kétségünk, az a bizonyos szombati Magyar Nemzet cikk, amiben Orbánék megszellőztették a…

Közzétette: Stummer János – 2020. augusztus 3., hétfő

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink