Szabó Bálint: egy égő szalmabálához kötöztek a cipőfűzömnél fogva

A makói tanyavilágban egy égő szalmabálára a cipőfűzőmnél fogva voltam kikötve. Az egy nagyon hosszú 15 óra volt – mesélte a kormányközeli Karc FM-nek a szegedi önkormányzati képviselő az eltűnésével kapcsolatban, amit a szegeder.hu vett észre.

A képviselő a Karc FM-nek adott most interjút, mondván, eljött az idő, hogy beszéljen. Kérdésre, miszerint „mire emlékszik az estéből” azt mondta, „mindenre…mindenre”, majd azt állította, Makón volt aznap este,

„egészen pontosan a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára a cipőfűzőmnél fogva kikötve. Az egy nagyon hosszú 15 óra volt.”

A képviselő a jelenetet kifejtve elmesélte, „arra ébredt, hogy egy égő szalmabála van alatta, ő pedig a cipőfűzőjénél fogva van kikötve egy villanyoszlophoz”. Szabó nyilatkozatát azzal vezette fel, hogy több fenyegetést kapott szegedi ügyekkel és „szegedi visszaélésekkel” kapcsolatban. Hozzátette, azt mondták neki, „álljon le”.

Szabó azt is kifejtette, az általa említett estén hét embert látott, ebből kettőt állítása szerint fel is ismert és később személyleírást adott róla a rendőrségnek. Elmesélte, hogy a nyomozás közben a rendőrségben felmerült a gyanú, hogy Szabó feleségének (aki korábban jelentette eltűnését) köze lehetett a férfi eltűnéséhez, ezért házkutatást tartottak lakásukon. Szabó úgy fogalmazott, „a rendőrség két dolgot vizsgált, az egyik az volt, hogy nem-e esetleg a feleségem ölt-e meg aznap”. Elmesélése szerint a másik „dolog” az volt, hogy

a rendőrségben felmerült a gyanú, hogy felesége és Szabó közösen tervelték ki az esetet, ezért hazugságvizsgálatot is elrendeltek, ezt Szabó felesége azonban megtagadta.

A riporter megkérdezte azt is, mit üzent a Szabó által említett hét ember a képviselőnek. Szabó azt mondta,

„az volt a fő üzenet aznap reggel, hogy éjfélre Romániába kell érnem, ellenkező esetben a családommal fog olyan dolog történni, amit nem szeretne senki a családjának.”

Hozzátette, a román határhoz gyalogosan kellett volna elindulnia.

Szabó szerint a rendőrség és az önkormányzati lap reakcióival egyébként a „kommunista városvezetés” leleplezte magát, mert utóbbi nem számolt be történetéről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink