Szabó Tímea: bűnözők segítségével választották meg Novák Katalint

Boldog István és Simonka György is szavaztak, akik ellen még Polt Péter is nyomoz, 8 év fegyházbüntetést kért rájuk költségvetési csalás miatt. De besomfordált Völner „papírzacskó” Pál is, hogy meglegyen a kétharmad – hívja fel ellenzéki képviselő a figyelmet arra, hogy Novák Katalint olyan fideszes parlamenti képviselők támogatásával választották köztársasági elnökké, akik ellen nyomozás folyik.

Szabó Tímea bejegyzése alatt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője megjegyezte, „Novák Katalint bűnözők szavazataival választották meg. Ezt a bélyeget mindig viselni fogja”.

Boldog István ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik az eljárás, az ügyészség hat év börtönt, többmilliós pénzbüntetést, illetve vagyonelkobzást kért a fideszes politikus ellen. A békés megyei képviselőt, Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolja az ügyészség. Völner Pál mentelmi jogát pedig azt követően függesztette fel a parlament, hogy azt a legfőbb ügyész kikérte hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »