Szabó Tímea: bűnözők segítségével választották meg Novák Katalint

Boldog István és Simonka György is szavaztak, akik ellen még Polt Péter is nyomoz, 8 év fegyházbüntetést kért rájuk költségvetési csalás miatt. De besomfordált Völner „papírzacskó” Pál is, hogy meglegyen a kétharmad – hívja fel ellenzéki képviselő a figyelmet arra, hogy Novák Katalint olyan fideszes parlamenti képviselők támogatásával választották köztársasági elnökké, akik ellen nyomozás folyik.

Szabó Tímea bejegyzése alatt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője megjegyezte, „Novák Katalint bűnözők szavazataival választották meg. Ezt a bélyeget mindig viselni fogja”.

Boldog István ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyik az eljárás, az ügyészség hat év börtönt, többmilliós pénzbüntetést, illetve vagyonelkobzást kért a fideszes politikus ellen. A békés megyei képviselőt, Simonka Györgyöt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolja az ügyészség. Völner Pál mentelmi jogát pedig azt követően függesztette fel a parlament, hogy azt a legfőbb ügyész kikérte hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink