Kifogyott készletek, hosszú sorok a makói benzinkutakon is

Az OMW délelőtt 10 órakor zárva volt, 12 óra körül az Edonál és a Shellnél nem volt 95-ös benzin és prémium gázolaj.

Óriási káosz alakult ki a magyarországi töltőállomásokon. Szerda este hatalmas felvásárlás kezdődött, az emberek attól pánikolnak, hogy több száz benzinkútnál megszűnhet az alapüzemanyagok árusítása. Még este is hosszú sorok álltak a kutaknál, így reggelre több helyen is kifogyott a készlet.

A felvásárlási láz érintette Makót is. Az olvasónk által, délelőtt 10 órakor küldött fotón az látszik, hogy a Kossuth utcai OMW-n nem lehetett tankolni. A Tesco melletti Shell kúton is több autó feltorlódott – ez szintén olvasónktól kapott fotóból derül ki. Mi is hasonlókat tapasztaltunk: a másik Shell kútnál és a Justh Gyula utcai Edó állomáson nem volt 95-ös oktánszámú benzin és a prémium gázolaj, viszont többen is várakoztak, mikor tölthetnek másik fajtákból.

A Tesco melletti Shellnél is az átlagosnál többen várakoztak 12 óra körül (olvasói fotó)

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta szerdán, csak átmeneti üzemanyaghiány léphet fel egy-egy kútnál, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse. Elmondása szerint ugyanis a hatósági ár miatt például sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak. Az igazi probléma Hernádi szerint az, hogy a háború miatt erőteljesebben szorítják a vállalatokat, hogy ne vásároljanak Oroszországtól. Vannak vállalatok, akik ezt megtehetik, de a közép-európai cégek nem ilyenek – jelentette ki a MOL elnöke.

A Shell csütörtökön viszont újabb korlátozást jelentett be, mostantól tranzakciónként csak 25 ezer forintig lehet tankolni a kisnyomású kútoszlopokkal felszerelt töltőállomásain.

Hatósági ár nélkül egyébként a 95-ös benzin 640 Ft/liter, a gázolaj 717 Ft/liter átlagáron lenne megvásárolható.

Fideszes képviselő: balosok, ti most ne vásároljatok benzint!

Hoppál Péter, fideszes országgyűlési képviselő a Telex egyik Facebookon megosztott cikkéhez szólt hozzá, a feketeöves trollok stílusában:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »