Szeged az egyik legnépszerűbb úti cél a pünkösdi hosszú hétvégén

A Szallas.hu legfrissebb adatai szerint az idei pünkösdi hosszú hétvégére az előfoglalások száma 15 százalékkal nőtt az előző évhez képest – írja az MTI. A legtöbb látogatót Gyula, Siófok és Eger vonzza, míg Budapest a hatodik helyen szerepel a top tízes listán.

A többi helyet Szeged, Pécs, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza foglalja el. Az előzetes foglalások alapján a vendégek közel harmada választ apartmant, 26 százalékuk vendégházat, míg 23 százalékuk szállodában száll meg. A panziókat 14 százalék, az egyéb szálláshelyeket 6 százalék választja.

A Szallas.hu által közvetített átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 12 000 forint a háromnapos ünnepre. A cég szerint az előzetes foglalások száma alig 10 százalékkal maradt el a szezont berobbantó, négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól.

Íme a lista:

  1. Gyula,
  2. Siófok,
  3. Eger,
  4. Szeged,
  5. Pécs,
  6. Budapest,
  7. Hajdúszoboszló,
  8. Balatonfüred,
  9. Zalakaros,
  10. Nyíregyháza.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »