Reméljük nem zárják be: lassan elkészül Makó új kézilabdacsarnoka

Kedd délelőtt a fideszes sajtóval tartott épületbejárást Újvároson Farkas Éva Erzsébet polgármester, Mágori András képviselő és a kivitelező cég ügyvezetője, Szabó Tamás.

A polgármester azt írta oldalán, már a gépészeti üzemelési próbáknál és a tereprendezésnél tart ,,városunk új büszkeségének”, az újvárosi kézilabda munkacsarnoknak az építése. A beruházás 95 százalékos készültségben van és elmondhatjuk, ,,hamarosan minden igényt kielégítő, modern otthona lesz a makói kézilabdának és a sportolni vágyóknak.”

Mint arról korábban írtunk, a csarnoknak már évek óta állnia kellene. Különböző nehézségek után a békéscsabai székhelyű Galéria Invest Kft. nyerte el a kivitelezést és időközben még 95 millió forintot kapott az államtól a beruházás.

A megépülő csarnok a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerül. Az 1728 négyzetméter alapterületű csarnokban lesz egy 20×40 méteres pálya, 150 fős lelátó, öltözők, szertár. A tervek szerint 2023 tavaszán, nyarán adhatják át.

Makói lakos: ,,Minek is kellett ez? Mikor fűteni kell, akkor be legyen zárva?”

Sokan nem felejtették el, hogy ősztől tavaszig nagyjából minden önkormányzati épületet bezártak, tönkretéve az NB3-as foci csapatot, vagy lenullázták a kulturális életet. Egy hozzászóló ezt írta a polgármester posztja alá:

,,Minek is kellett ez Makónak?? Azért, hogy mikor fűteni kell, akkor be legyen zárva és tönkre menjen? Úgy, mint az elmúlt télen a Városi Sportcsarnok! Makó térségi falukba jártak sportolni a makóiak, mi ebben a nagy büszkeség, ez szánalom.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink