Szegeden is vizsgálat indul a Völner-ügy miatt

A nyomozati iratok szerint Völner Pál többször is felhívta Schadl Györgyöt, hogy segítsen rokonának, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen joghallgató, hogy sikerüljenek a vizsgái. A pécsi és a szegedi egyetem úgy került képbe, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám sikeres vizsgái ügyében intézkedett a végrehajtók elnöke.

A Szegedi Tudományegyetem is vizsgálatot indít, miután a Völner-ügy nyomozati irataiból kiderült, hogy az egyik tanár törvénytelen módon segített a volt államtitkár egyik rokonának a sikeres vizsgázásban. Kassai Dániel, pestszentlőrinci önkormányzati képviselő írásbeli kérdésére válaszolta ezt az egyetem. 

A Pécsi Tudományegyetem még a nap korábbi szakaszában közölte a Hvg.hu kérdésére, hogy vizsgálatot indít azokkal az egyetemi vizsgákkal kapcsolatban, amelyek tisztaságát a Völner-ügy során született telefonlehallgatási jegyzőkönyvek megkérdőjelezik, mivel hivatalos etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. Az egyetem azt ígérte, hogy a vizsgálat lezárulta után annak eredményéről tájékoztatni fogja a közvéleményt.

Népszavának aztán azt is elárulták, hogy nem vizsgáztathat a pécsi tanársegéd, aki Schadl György kérésére segíthetett valakinek jegyet szerezni.

Az Azonnali.hu kereste a Pázmány Péter Tudományegyetem titkárságát, sőt Veres Andrást, győri megyéspüspököt is, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nagykancellárja. Arra voltak kíváncsiak, indítottak-e vizsgálatot. Választ azonban nem kaptak.

Hasonlóképpen keresték a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát is, ott is afelől érdeklődtek, hogy indítanak-e vizsgálatot amiatt, hogy a kabinetfőnök, Nagy Ádám neve is felmerült azok között, akiknek Schadl György segített elintézni a vizsgát. Arra is rákérdeztek, milyen következményekre számíthat Nagy Ádám, illetve hogy tervez-e lemondani. Egyelőre nem kaptak választ.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »