Szegedi siker a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen

Különdíjas lett a szegedi REÖK és DELIMO Kézműves Cukrászdák Szeszélyes Dió névre keresztelt finomsága a 2021-es Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Az örömhírt ma délután jelentette be a szervező Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Parlamentben.

Magyarország Cukormentes Tortájának az idén Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda) Beszterce Rózsája névre keresztelt finomságát választotta a zsűri, a Leginnovatívabb Cukormentes Torta különdíját a szegedi Novák Ádám (REÖK és a DELIMO Kézműves Cukrászdák) és Dovalovszky Barbara Szeszélyes Dió nevű kompozíciója kapta. A díjat Erős Antónia, Lopes-Szabó Zsuzsanna, valamint Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő adta át a szegedi cukrásznak a Parlamentben megtartott ceremónián.

A verseny döntőjét június elején tartották a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete székházában. a REÖK Kézműves Cukrászda két tortával is bejutott, a Havasi Málna mellett a szintén szegedi Szeszélyes Dió is a legjobb ötbe került. Az idei finalisták listája így festett:

  • Beszterce rózsája – Füredi Krisztián/Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
  • Erdei Nimfa – Karikó Orsolya/Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös
  • Havasi Málna- Novák Ádám -Csonka László/REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged
  • Szedresem – Dr. Veres Ildikó/ AMI Süti, Monor
  • Szeszélyes Dió – Novák Ádám- Dovalovszky Barbara/ REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Rádai Edina, a döntős REÖK és DELIMO cukrászdák ügyvezető igazgatója legutóbb azt nyilatkozta, nem csak maguknak, de az egész városnak szeretnének dicsőséget szerezni, már csak azért is, mert a versenyre is a vendégek bíztatására neveztek. Novák Ádám cukrászmester szerint mindig is fontos volt, hogy azok is élvezhessék a termékeiket, akik diétás életmódot folytatnak, ezért egyértelmű volt a számukra, hogy az egymással párhuzamosan megtartott megmérettetés közül az idén jubiláló Magyarország Cukormentes Tortája versenyt célozzák meg.

A versenyt tíz éve azért hozták létre, hogy felhívják a figyelmet arra: lehet olyan ízletes édességeket is fogyasztani (és készíteni), amelyek nem tartalmaznak finomított lisztet, hozzáadott cukrot, illetve semmilyen tartósítószert és adalékanyagot sem.

Mindkét tortát augusztus 20-tól lehet majd kapni szerte az országban, számos cukrászdában.

A Magyarország Cukormentes Tortáját árusító cukrászdák listája ide kattintva nézhető át.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink