A nap témája: Luxusjacht után luxusüdülő – Szíjj Lászlóé lett egy balatonfüredi luxushotel

A tiszakécskei milliárdos, a közbeszerzéseket sorra nyerő Duna Aszfalt tulajdonosa, a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert luxusjachtján nyaraltató Szíjj László szerezte meg a balatonfüredi Villa Vitae tulajdonjogát – írja az Alfahír.

Az ingatlan friss tulajdoni lapjának tanúsága szerint az adásvételről szóló dokumentumokat július 9-én érkeztették a Földhivatalhoz. A Villa Vitae ezt megelőzően annak az Eppel Jánosnak a tulajdonában állt, aki a közelmúltig, 2020 végéig a kormányzati autóbeszállítások koronázatlan királyának, a Porsche Hungáriának tulajdonosa volt.

Az Eppel család cége uniós és hazai költségvetési támogatást kapott a korábbi években. Az uniós szabályok szerint a támogatás feltétele, hogy legalább öt évig ilyen minőségben kell üzemeltetni az ingatlant.  Az öt év letelt és a Matolcsy György MNB-elnök unokatestvérének bankjától, az NHB banktól felvett (majd annak csődközelbe kerülése után átruházott) hitelek miatt az ingatlanon levő elidegenítési és terhelési tilalmat június végén vették le, azaz a Villa Vitae „szabad prédává vált”.

Bár eddig a Villa Vitae nyitva volt a nagyközönség előtt, de június végén már nem lehetett szállást foglalni sem a szálló honlapján, sem a szállásfoglaló oldalakon.

Az Alfahír munkatársa a helyszínen járt, ott megerősítették neki, hogy a Villa Vitae megszűnt mint szálloda. Más tulajdonos lett, és más koncepcióval szeretné üzemeltetni.

Ennek a „más tulajdonosnak” a kilétéről eddig csak értesüléseik voltak, most azonban közhiteles dokumentum erősíti meg az akkori információt.

A friss tulajdoni lapon az látszik, hogy Szíjj László nem volt „szívbajos”, az ingatlant nem cégbirodalma valamelyik kft.-jében rejtette el, hanem magánszemélyként vásárolta meg. Szíjjnak a közelmúltból ez már a második luxusvásárlása, a múlt hét közepén derült ki, hogy a közbeszerzéseken is nagyot kaszáló milliárdos oligarcha a hírhedt Lady MRD nevű „lélekvesztőt” egy nagyobb, Seagull MRD névre keresztelt luxusjachtra cserélte le, bár a hajókat egyik cége, a máltai bejegyzésű L&L Charter tulajdonolja.

NER-közelből tehát NER-közelbe került a korábban a széles nagyközönség számára is nyitva álló Villa Vitae komplexum, melynek honlapján – mint azt az N1 TV kiderítette – még annak a HA-LFY lajstromszámú helikopternek a képe is felbukkan, mely Rogán Antal propagandaminisztert is reptette.

A Villa Vitaere kifizetett összesen félmilliárd forint támogatás így egy újabb NER-közeli vállalkozó magánvagyonává vált,

és mivel a kúria már nem áll nyitva a széles nagyközönség előtt, gyanítható, az üdülőkomplexum a Fidesz „nagykutyáinak” kikapcsolódását fogja szolgálni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink