Személyiségi jogi pert is vesztett a Makó Híradó kiadója

Egy megnyert sajtóhelyreigazítási pert követően ezúttal személyiségi jogainak sérelme miatt is pert nyert, egyelőre nem jogerősen Szabó János a Promenád szerkesztőségével szemben egy 2018-as lejárató és alaptalan cikk miatt – számolt be róla a Vásárhelyi Televízió. A Csanád Média Kft.-nek ki kell szórólapozniuk, hogy hazudtak, valamint 800 ezer forint sérelemdíjat kell fizetniük. Az ítélet egyelőre nem jogerős.

2018-ban ígérte meg az akkori promenad.hu, hogy „Rejtőzködő vásárhelyi milliomosok” címmel oknyomozó cikksorozatban leplezi le a hódmezővásárhelyi polgármester támogatóihoz köthető mozgásokat, gazdasági háttérországot. Az első cikk a Szabó családról szólt, ennek nyomát már csak a makohirado.hu-n találjuk meg, az eredeti cikket a promenád törölte. Az írás nagy ellenállást váltott ki, tüntettek is Szabóék mellett. A hazugságokat maga a Promenád is elismerte a bírósági eljárásban, amelyről korábban már született döntés. Ezúttal személyiségi jogi jogsértés miatt indult polgári jogi eljárás.

A bíróság 19 ezer 500 példányban kötelezte az alperest, hogy jelentessék meg szórólapon, változtatás és kommentár nélkül, hogy miben állítottak valótlanságot a 2018-as cikkben, ezt pedig szét kell szórni a város postaládáiban. Ezen kívül Szabó János részére 800 ezer forint sérelemdíjat kell fizetniük.

Mint arról már többször írtunk, a Csanád Média Kft. tulajdonosa Pongrácz Tamás, aki az algyői Fidesz elnöke, a néhai algyői Fidesz-frakció vezetője volt. Ez a cég adja ki a makohirado.hu-t és a promenad.hu-t. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Pósa Lajos, költő, meseíró, dalszerző, a magyar gyermekirodalom klasszikusa.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es villamos

Több mint száz év után megszűnik a szegedi 1-es vonalon a villamosközlekedés. Az utasokat a jövőben az 1-es jelzésű tram-train (a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos) szállítja a rókusi vasútállomás és a nagyállomás között – tájékoztatta a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) az MTI-t.

Tovább olvasom »

Korábbi helyettes államtitkár: a makói palagáz kitermelése műszaki akadályt képez

A geológiai és műszaki kockázatok mellett egész egyszerűen nem létezik jelenleg olyan sikeresen és eredményesen alkalmazható technológiai, ami a makói árokban tapasztalt rendkívül magas nyomás és a még rendkívülibb hőmérséklet mellett képes megvalósítani a kitermeléshez szükséges hidraulikus rétegrepesztést – fejtette ki oldalán Holoda Attila, aki 2010-2014 között energetikáért felelős helyettes államtitkár volt.

Tovább olvasom »