Szentpéteri Csilla: Istók Margit a harmadik nagymamám volt

Március 26-án volt a legendás makói zongoratanár 120. születésnapja. Az évfordulóról megemlékezett városunk szülötte, Szentpéteri Csilla zongoraművész, akinek első tanára volt Istók Margit.

Szentpéteri Csilla 6, Istók Margit 70 éves volt, amikor anyukája elvitte hozzá a Bartók zeneiskolába. ,,Igen mély volt a hangja, de nekem, gyermekként pont ez volt az első kapocs, a meleg hangszín, meleg lélek, csendes, mosolygós, kiegyensúlyozott, nagytudású 3. nagymama. Imádtam, s ő is engem” – írta közösségi oldalán a makói zongoraművész.

Hétvégenként szaladta hozzá, a házába. Kisebb korában a pianínóhoz ültette, amikor művész lett, játszhatott A Zongorán. Amikor a Zeneakadémiára felvették, akármikor visszajött Makóra, – 100 méterre lakott tőlük, – szinte az első útja hozzá vezetett.

,,Rengeteget kaptam tőle, biztatást, elismerést, szeretetet, humort, tudom mi a csend, mi a méltóság, mi a tisztelet, a tudás! Nem érte már meg a diplomámat, 1995 májusában kaptam tőle az utolsó gyönyörű levelet, melyben leírja, hogy mit jelentett neki a mi kapcsolatunk” – fogalmazott Szentpéteri Csilla.

120 éve született az én első zongoratanárnőm, Istók Margit! 6 éves voltam, ő pedig 70, amikor Makón, szülővárosomban…

Közzétette: Szentpéteri Csilla – 2021. március 26., péntek

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📺 A Szent Korona előtt tett esküt a Jobbik frakciója

Nemzeti néppártként a Szent Koronára tett esküvel kezdjük a szolgálatot. Ennél erősebb kötelem nincs. Esküszegők nem leszünk! – írta hétfőn Jakab Péter ahhoz a Facebookon megjelent videóhoz, melyen a tízfős Jobbik-frakció eskütétele látható.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »