Szenvednek az ,,eliosos” lámpák miatt Hódmezővásárhelyen

Leggyakarabban közvilágítási problémákkal keresik meg a hódmezővásárhelyi önkormányzatot, ugyanakkor ezek javítása, cseréje a szolgáltató feladata. A városháza most elárulta, hogy miért sötétek a vásárhelyi utcák, mi okozza azt, hogy időnként sötétbe borul egy-egy szakasz.

Egyrészt lehet szó arról, hogy a régi kábelek esőben beáznak, zárlat keletkezik. Ez nem oldódik meg pusztán azzal, hogy eláll az eső és kiszárad a nevezett rész. A hibát fel kell tárni a szolgáltató dolgozóinak, a problémás elemet ki kell cserélni.

Akadnak típushibák. Az úgynevezett gömblámpákban az izzószál már attól elszakadhat, ha az oszlopot egy erőteljesebb ütés, rúgás éri. Ilyenkor is időbe telik, amíg a szakemberek újat tesznek a tönkrement helyére.

A ledes változatokra – ezeket nevezi a köznyelv “eliosos” lámpáknak – szintén sok a panasz. A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata azt írja: ,,Kollégánk magyarázata szerint ezeket úgy gyártották, hogy

több világítótest van műgyantába öntve, emiatt egyedenként nem lehet cserélni, csak tömbben.

A szolgáltató – részben talán érthető ok miatt – csak akkor cseréli ki magát a tömböt, ha már az elemek jó része tönkre ment. Ennek pedig az az oka, hogy a vonatkozó szabályok szerint neki nem azt kell mérlegelni: egy lámpa tökéletes-e, vagy sem, hanem úgynevezett, az adott helyszínre elegendő “fényszükségletnek” kell megfelelni.”

Hozzáteszik:

Az tényleg csak hab a tortán, hogy a Vásárhelyen használt ledtípust már nem gyártják.

A lakosok panaszaikat a városháza felé a hantosi@hodmezovasarhely.hu címen, vagy az 530-142-es számon jelezhetik.

Mint ismert, a ledes közvilágítás kialakítása volt a Miniszterelnök vejéhez kapcsolódó cég referencia munkája 2010-ben, Hódmezővásárhelyen vezették be először, ezt követően kaptak további megbízásokat. Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított, felmerült a gyanú a pénzek nem megfelelő felhasználására. A rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, de az OLAF szerint ez nem érvényteleníti a megállapításait és bizonyítékait. Ennek megfelelően később pénzügyi jóvátételt is kérhetnek Magyarországtól, amit a magyar adófizetők fizethetnek vissza.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink