Szépen halad a földeáki tornacsarnok építése

Egy hasonló épül majd Makón is (valamikor). Míg Földeákon legkésőbb október végén átadják, Makón sokadik nekifutásra, elvéve az önkormányzattól, állami beruházásként kiírták a közbeszerzést az építésre. (Kiemelt fotó: Földeák Község Hivatalos Oldala.)

Egy 50 éves álom teljesül a csarnokkal. Október 31-ig biztos befejeződik, de reménykedünk benne, hátha a tanévkezdésre már elkészül – fogalmazott a Makói VTV-nek Hajnal Gábor, Földeák polgármestere.

Szeptember elején tették le a tornacsarnok alapkövét, azóta folyamatosan dolgoznak az építkezésen. A földeáki önkormányzat legutóbb szerdán tett közzé fotókat az aktuális munkákról:

Tornacsarnokunk építésének képei 2021.01.20-án

Közzétette: Földeák Község Hivatalos Oldala – 2021. január 20., szerda

A földeáki tornacsarnok beruházója a Nemzeti Sportközpontok, ha felépül, az önkormányzat tulajdonába kerül és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vagyonkezelésébe. Ez egy ún. ,,C” típusú sportcsarnok lesz, azaz 20×40 méteres küzdőtérrel.

Makó Újváros városrészében szintén hasonló csarnok építéséről döntöttek még 2017-ben. Legutóbb 2020. december elsején írtunk az építkezés csúszásáról (a lenti fotót is akkor készítettük.)

A Közbeszerzési Hatóság honlapján december 22-én jelent meg a kiírás az építkezésre. A cégek 2021. január 27-ig adhatják be ajánlataikat – így az újvárosi közösségi épület elbontása után több mint két és fél évvel végre kiderül, ki lesz a kivitelező a csarnokra.

Az elbontott újvárosi épület és a betonpálya helyén több mint két és fél éve egy üres terület található. Fotó: 2020. december.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink