Szeptember 6-án lesz az elmaradt időközi polgármester-választás Kiszomboron

Eredetileg június 7-én lett volna, azonban a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben nem tarthatták meg. A veszélyhelyzet megszűnésével, a Helyi Választási Bizottság múlt hét pénteken tartott ülésén határozott az új időpontról.

Akadálymentes szavazóhelyiségbe szeptember 2. 16 óráig kérheti magát áthelyezni a választópolgár. Aki július 1-én a szavazóköri névjegyzékben szerepel, azt az NVI értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételről. Ennek határideje július 17.

Az átjelentkezésre irányuló kérelmet az nyújthat be, aki 2019. október 13-án és az átjelentkezésre irányuló kérelme elbírálásakor, ugyanazon tartózkodási hellyel rendelkezett és tartózkodási helyének érvényessége legalább 2020. szeptember 6-ig tart. Az átjelentkezésre irányuló kérelemnek legkésőbb szeptember 2-án 16 óráig kell megérkeznie a helyi választási irodához.

A választási iroda legkorábban július 18-án adja át a jelölteknek az ajánlóíveket. Az ajánlások számát július 2-án állapítják meg az előző napi adatok alapján (az októberi választáson 96 aláírást kellett összegyűjtenie a polgármesterjelölteknek). Augusztus 3-án 16 óráig lehet polgármesterjelöltet ajánlani és bejelenteni.

A választási kampány július 18-tól szeptember 6. 19 óráig tart, választási gyűlést szeptember 5-én 24 óráig lehet tartani.

A bejelentett polgármesterjelöltek sorrendjét augusztus 3-án 16 óra után sorsolja ki a HVB. Szavazni szeptember 6-án 6 órától 19 óráig lehet.

Mint arról beszámoltunk, Kiszomboron azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert Szegvári Ernőné (független) váratlanul lemondott az év elején.

Még a járványhelyzet előtt Martonosi Szabolcs és Szekeres Krisztián bejelentette indulását.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink