A hőségre figyelmeztet Gomba, a cica

Gomba, a cica felhívásának és figyelmeztetésének ad hangot a szegedi székhelyű országos Állatvédelmi Alapítvány. Gomba a szervezet örökös védence és tagja, aki most azt kéri az állattartóktól, hogy a hőségben sokkal jobban figyeljenek oda házi kedvenceikre.

Kiemeli például, hogy a kutyusokat kora délelőtt és késő délután sétáltassuk, kerüljük a forró betont és aszfaltot. Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen friss víz, romlandó ételt pedig ne hagyjunk az állat előtt. Autóba pár percre se zárjunk állatot, hiszen az életébe is kerülhet. Aki ilyet tapasztal, az a 112-es segélyhívón tud bejelentést tenni.

Gomba, a cica kiemeli azt is, hogy a kóborkáknak tegyünk ki vizet és ne feledkezzünk meg a méhekről és lepkékről sem. Utóbbiak itatójába tegyünk kavicsot, hogy arra rászállva tudjanak inni, így megelőzve azt, hogy a vízbe csússzanak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

67 éve született Máté Gábor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, egyetemi tanár, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »