Szerda délután lehetnek részeredmények

Ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, szerda délután részeredményeket, a késő délutáni, esti órákban pedig már eredményt is hirdethetnek az előválasztás első fordulójában – fogalmazott Magyar György ügyvéd, a Civil Választási Bizottság (CVB) elnöke a Klubrádióban.

Szerinte a nagyszámú részvétel miatt valószínű, hogy három miniszterelnök-jelölt közt dől el a második körben, ki lesz Orbán Viktor kihívója. Úgy látja, hatalmas az érdeklődés az előválasztás iránt, ami az is bizonyít, hogy Magyarország következő miniszterelnökére és az előválasztás képviselőjelöltjeire összesen több mint 570 ezren szavaztak kedd reggelig. Késedelmek éppen ezért, valamint a kapacitások szűkössége miatt előfordulhatnak – fűzte hozzá.

Magyar arról is beszélt, szerinte egyértelmű a részvételi számok alapján, hogy nagyon sokan bele akarnak szólni a magyar politikába és abba, hogy kik irányítsák az országot a 2022-es országgyűlési választásokat követően. Emiatt elképzelhetőnek tartja, hogy végül 600 ezernél többen szavaznak majd az előválasztáson.

Kitért arra is a bennfentesnek tartott értesülések kapcsán, hogy az urnákba nem láthat bele senki, így nincs egyértelmű információ, amire alapozni lehetne. A CVB elnöke hangsúlyozta, tényleges végeredmények október 10-ére várhatóak, és október közepére tekinthetőek majd véglegesnek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Elszállhatnak a temetkezési költségek is

Az utóbbi években stabilan, kiszámíthatóan emelkedtek a koporsós és hamvasztásos temetkezési alapszolgáltatások árai. Egészen mostanáig, ugyanis „a hazai temetkezési szolgáltatók bajba kerülhetnek a gazdasági környezet radikális romlása miatt, emiatt pedig komoly áremelések várhatóak a jövőben” – közölte a Magyar Temetkezési Szolgáltatók Egyesületének elnöke, Palkovics Katalin az rtl.hu érdeklődésére.

Tovább olvasom »

A nap témája: Betilthatják a szabad orvosválasztást és korlátozhatják a betegek látogatását

Megszüntetnék a szabad orvosválasztást, korlátoznák a betegek látogatását, erősítené az állami irányítást – egyebek mellett ezt is tartalmazza a hamarosan az Orbán-kormány elé kerülő, a belügyi tárca által tervezett, az egészségügy átalakítást célzó, összességében több száz milliárd forintot érintő javaslatcsomag – írja a Népszava.

Tovább olvasom »