Szívügyük Kiszombor, ezért felráznák a közösségi életet

A kiszombori Rónay Kúriában tartottak választási fórumot pénteken a ,,Hárman a változásért” csoport tagjai, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor és Bajnóczi János. A képviselőjelöltek több elképzelése tapsot kapott, sőt van aki megkérdezte: érvényes, ha csak három személyt jelölnek be a lehetséges hat helyett a szavazólapon? Az összejövetelen részt vettek a jelenlegi testület tagjai is, sőt a polgármester is. Kritikával éltek a ,,hármak” ötletei ellen, azonban ez nem aratott nagy sikert a fórumon résztvevő kiszomboriak előtt.

,,Hárman, közös elhatározásból indulunk. Eddig is tettünk a faluért, most még intenzívebben tennénk, ha a lakók is szeretnék. Mindenkivel szeretnénk együtt dolgozni, bármilyen is lesz a testület”

– fogalmazott Endrész Erzsébet.

A képviselőjelöltek elmondásai szerint programjuk nem szentírás, inkább azt hangsúlyozzák benne, mire figyelnének jobban, ha lesz rá anyagi lehetőség. – A kiszomboriak közös sikere lesz, amit elérünk – tette hozzá Endrész.

Elképzelésük szerint a képviselőknek keresni kell a találkozásokat a lakókkal, tájékozódni és tájékoztatniuk kell. Ebben lenne előrelépés, ha felosztanák a községet körzetekre, így minden utcának lenne ,,gazdája”, a lakók tudnák, melyik képviselőhöz kell fordulni. Felmerült, hogy a kora reggeli, Szeged felé tartó buszokon nincs elég hely – így a társaságot meg lehetne kérni, hogy akár Kiszomborról induljon el a járat.

Fontosnak tartják, hogy legyen egy ifjúsági park, tér a faluban, valamint egyetértettek azzal, hogy a turizmusra is építeni kell. – Utána kell járni, akár egy turisztikai szakember segítségét kérni. Azzal nem vagyunk előrébb, hogy a Rádió 7-ben fizetett interjúban megjelenünk – jelentette ki Bajnóczi. Kiemelték, a Vályogos tavat és környékét jobban ki kell használni.

Balázs a turisztika kapcsán Kübekházát hozta fel jó példaként, míg az elöregedő lakosságra megoldás lehet egy bentlakásos idősek otthona, vagy egy olyan hely, ahol nappal gondjukat viselnék – ez munkahelyeket is jelentene Kiszomboron.

A három képviselőjelölt kiemelte, sokkal nagyobb nyilvánosságra lenne szükség, a kiszomboriak nem értesülnek semmiről. A fontos, közösséget érintő kérdésekről mondjanak véleményt a lakók, hiszen szerintük egy közösségként kell működniük.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

7 éve hunyt el Juhász Ferenc, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar költő, szerkesztő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

A Pápay diákjai kapták a sütivásár megmaradt finomságait

Az adventi gyertyagyújtáson jótékonysági sütivásárt tartott az Angyalsóhaj Alapítvány. A vasárnapi akcióra összegyűlt süteményekből megmaradt, becsomagolt finomságokat a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskola diákjai kapták meg – adta hírül a polgármester férjéhez köthető szervezet.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink