Szürreális: az életmentéstől 100 méterre folyt a mulatozás a csanádpalotai városnapon

Mint azt előző cikkünkben megírtuk Csanádpalotán az idei városnapon szeptember 23-án sajnálatos motoros baleset történt igen furcsa körülmények között. Információink szerint a rendőrségi vizsgálat még zajlik, a súlyos sérültek még mindig kórházban vannak.

Valóban csak egy hajszálom múlott két ember élete. A balesetet követően mentőautók, egy mentőhelikopter, tűzoltók és rendőrök lepték el a helyszínt, amely alig 100 méterre volt a városnap központi helyszínétől és persze a motoroztatás annak keretein belül zajlott.

Órákig küzdöttek a szakemberek a két sérült életéért, csak sokára sikerült őket annyira stabilizálni, hogy szállítható állapotba kerüljenek. Mindez a körülmény egyáltalán nem zavarta a rendezvény szervezőit.

Az életekért való küzdelemmel párhuzamosan folytatódott a mulatozás a főtéren, ami teljesen szürreális. A város egyik polgára súlyosan megsérült, de az önkormányzat képviseletében jelen lévő városvezetőket ez mit sem zavarta. Képviselők vetélkedtek a csizmadobálásban és hajnalig szólt a zene, mintha semmi sem történt volna.

Persze azután ment a sárdobálás, hogy ki miatt történt mindez. Érthető, hogy a városnap a mulatságról szól, de valószínűleg minden jóérzésű ember, nemhogy egy felelős városvezető lefújta volna az eseményt és együttérzéséről, támogatásáról biztosította volna a sérülteket.

Mindezt a mai napig nem tették meg, sőt az önkormányzat facebook oldalára még a szerencsétlenül járt motoros (egy korábbi) képe is felkerült, ami egészen ízléstelen a történtek fényében. Úgy tesznek mintha minden a legnagyobb rendben zajlott volna le, pedig ez a legkevésbé sem igaz. Emberségből ismét elégtelenre vizsgáztak, mint már oly sokszor eddig is.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »