Találkoztak a bogárzóiak

Vasárnap gyűltek össze Bogárzó egykori lakói, hiszen megtartották őszi búcsújukat. A találkozót számos program színesítette. 

A templom volt a központi helyszíne a hétvégi, bogárzói búcsúnak. Az elszármazottakat Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte, majd az épületben Pálfai Zoltán plébános nyitotta meg Szekeres István grafikus- és festőművész kiállítását. Az alkotó kötődik Bogárzóhoz, hiszen öt éves koráig élt itt.

A tárlat megnyitását követően Tóth Tibor színművész és Oláh Nóra pedagógus adott műsort, majd egy tótkomlósi zenekar és egy néptánccsoport szórakoztatta a jelenlévőket.

A Makóhoz közeli tanyaközpontban egykoron kétezren is éltek, ma tizenöt lakosa van, ám az elmúlt időszakban többen kedvet kaptak, hogy ideköltözzenek. Az elszármazottak egy évben kétszer találkoznak: egyszer tavasszal és egyszer szeptemberben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink