Találkoztak a bogárzóiak

Vasárnap gyűltek össze Bogárzó egykori lakói, hiszen megtartották őszi búcsújukat. A találkozót számos program színesítette. 

A templom volt a központi helyszíne a hétvégi, bogárzói búcsúnak. Az elszármazottakat Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte, majd az épületben Pálfai Zoltán plébános nyitotta meg Szekeres István grafikus- és festőművész kiállítását. Az alkotó kötődik Bogárzóhoz, hiszen öt éves koráig élt itt.

A tárlat megnyitását követően Tóth Tibor színművész és Oláh Nóra pedagógus adott műsort, majd egy tótkomlósi zenekar és egy néptánccsoport szórakoztatta a jelenlévőket.

A Makóhoz közeli tanyaközpontban egykoron kétezren is éltek, ma tizenöt lakosa van, ám az elmúlt időszakban többen kedvet kaptak, hogy ideköltözzenek. Az elszármazottak egy évben kétszer találkoznak: egyszer tavasszal és egyszer szeptemberben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: Nem mer hozzányúlni a Fidesz a 370 forintos euróhoz

Az Országgyűlés hétfői ülésnapján Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő felszólalásában arra emlékeztetett, a Fidesz ellenzékből még 250 forintos eurónál kérdőjelezte meg a kormány teljesítményét, azóta ők viszont több mint száz forintos drágulást vittek végbe, így kiszolgálva külföldi stratégiai partnereik érdekeit, akiknek jól jön a gyenge forint.

Tovább »

A nap idézete

72 éve született Szegeden Temesi Ferenc, Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író, műfordító, drámaíró, forgatókönyvíró.

Tovább »

Újraavatták Espersit János sírját Makón

Espersit János támogatta József Attilát, jó viszonyban volt Juhász Gyulával, Móra Ferenccel, ő hívta Makóra Rudnay Gyulát és növendékeit 1925–27-ben a nyári művésztelepre. A római katolikus temetőben lévő sírját halálának 90. évfordulója alkalmából újraavatta az önkormányzat, a város és a József Attila Múzeum alapítványa, valamint a múzeum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Covidban elhunyt egy háromgyermekes mórahalmi mentős

Mindössze 47 évesen hunyt el koronavírus-fertőzésben november 17-én Hatvani Balázs mórahalmi mentős, aki a járvány alatt mindvégig a frontvonalban küzdött. Feleségét és három gyermekét hagyta hátra, akik kilátástalan helyzetbe kerültek azzal, hogy elveszítették az édesapát. 

Tovább olvasom »