Hétvégén Hagymafesztivál

Ezen a héten rendezik meg Makó egyik legnagyobb ünnepét, a Hagymafesztivált. Ennek részeként lesz szakmai fórum, helyi fellépők adnak műsort, de koncertezik a Gypo Circus, Charlie és Péterfy Bori is.

Már szerdán elkezdődik a rendezvénysorozat a Jégkorszak című kiállítással, melyet 14 órakor nyitnak meg a József Attila Múzeumban. Másnap, csütörtökön az első Makói Fafaragó Művésztábort rendezik meg a régi Városháza udvarán reggel kilenctől.

Pénteken mezőgazdasági fórummal folytatódnak a programok, ahol tizennégy órától Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Dr. Mezei Dávid Csaba, agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár tart előadást a 2014-2020 közötti vidékfejlesztési program támogatási lehetőségeiről. Köszöntőt Lázár János országgyűlési képviselő mond. A zászlót fél ötkor vonják fel a Városháza előtt, ahol hivatalosan is megnyitja a fesztivált Farkas Éva Erzsébet polgármester. Tizennyolc órától a Hagymaházban a Ladybird Stúdió mutat be táncjátékot, este nyolckor a főtéren a Gypo Circus ad koncertet.

Szombat délelőtt rendezik meg a főzőversenyt, ahová holnapig jelentkezhetnek a csapatok. A színpadon elsősorban a gyermekeknek kedveznek, aki ha megunták a műsort, benézhetnek a játszóházba is. Ebéd után a Nefelejcs Népdalkör majd majorettesek lépnek a színpadra. Este hatkor bemutatkozik a borvilág, majd nyolc órától Charlie és a Charlie Band koncertezik.

A vasárnap délelőtt hasonlóképpen telik majd, ahogy az előtte lévő napi: lesz Tekergő játszótér és gyermekeknek való műsorok. Háromnegyed kettőtől folytólagosan Zsóri Marci és Gaudi Anta, a Forgatós TE, a Broadway Dance SE, a Kelly TSE, majd Luigi lép fel. Este hattól vegetáriánus boldogság lesz a gasztroszínpadon, a Hagymafesztivált pedig Péterfy Bori & Love Band koncertje zárja.

Ahogy az elmúlt években, idén is valamennyi program díjtalan.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

69 éve született Böhm György Jászai Mari-díjas színházi rendező, dramaturg.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »