Támadnak a Bajza utcai lakáskárosultak – bő egy év múlva várható ítélet

[ad 1]

Most már nem csak védekeznek, támadnak is a szegedi és a makói lakáskárosultak, hiszen felvetődött az adásvételi szerződést szerkesztő ügyvédek felelőssége is. Az ítélőtábla harmadszor is visszadobta a lakóknak kedvezőtlent döntést, végleges döntés egy-másfél év múlva születhet.

A Szegedi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte a Szegedi Törvényszék által hozott ítéletet, mely szerint a Raiffeisen Banknak van igaza és jogosan követelte igényét az ingatlanok terhére. Egyszerűbben fogalmazva: kilakoltatták volna a lakókat, annak ellenére, hogy kifizették az árát, csak éppen az építési vállalkozó, L. Gábor nem továbbította azt a pénzintézetnek.

A károsultakat képviselő ügyvéd, dr. Szabó Bálint portálunknak elmondta: januárban tüntettek a vállalkozó szegedi villája előtt, de készülnek a májusi lakodalmára is. – Különös, hogy ő dorbézol, egy villában él, pedig nincs a nevén semmi. Továbbra is követeljük tőle a pénzt, valamint vizsgáljuk az adásvételi szerződést szerkesztő ügyvédek felelősségét – árulta el.

Kiderült, a szerződések aláírásakor több esetben nem voltak jelen ezek az ügyvédek, ügyvédjelöltet küldtek maguk helyett, illetve a szövegből kitűnik, ahelyett hogy mindkét fél érdekeit képviselték volna, csak az eladókét nézték.

Dr. Szabó Bálint reméli, hogy nem ugyanaz a bíró fog ítélkezni akinek a döntését már háromszor is megsemmisítették, valamint, hogy a fentieket figyelembe véve megváltoztatják az ítéletet.

Az ügyről bővebben itt és itt olvashat.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jobbik: nem lehet senkit sem kötelezni az oltásra!

Meg kell adni mindenkinek a szabad választás lehetőségét, akar-e oltást, vagy sem. A kötelezés helyett a bizalmat kell megteremteni a vakcinák iránt. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy számos magyar ember munkanélkülivé váljon, elbocsássák állásából, mert a munkáltatója akarata ellenére oltásra kényszeríti, amit ő nem vállal – fogalmazott a Makói Csípősnek Olasz Lajos.

Tovább olvasom »

Második adventi hétvége Makón

Szombaton és vasárnap kézműves vásárt tartanak a Makovecz téren. Vasárnap Keresztúri Léna, a Makói Oltópont vezetője osztja meg ünnepi gondolatait, a koszorút Biró István, görögkatolikus parókus áldja meg.

Tovább olvasom »