Támogatási csomagról döntött a makói önkormányzat

Többek között vásárlási utalványt kapnak a gyermeket nevelők, a nyugdíjasok; rezsitámogatást a mikrovállalkozások; megemelték a rendkívüli települési támogatás keretösszegét és további tüzifát szerez be az önkormányzat. A Hagymatikum nyitvatartása is kibővült egy kicsit.

Ma reggel rendkívüli testületi ülést tartottak (a rendes ülés egyébként szerdán lesz), ahol egy komplett csomagot fogadott el a testület:

  • minden Makón lakó, vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermek (0-tól 18 éves korig) 10 ezer forintos vásárlási utalványt kap,
  • minden Makón lakó, vagy tartózkodási hellyel rendelkező 65 év feletti 15 ezer forintos vásárlási utalványt kap,
  • 60 millió forintra emelik a rendkívüli települési támogatás keretösszegét. Ennek oka, hogy 2022. november 16-ig már 26,59 millió forintot felhasználtak.
  • 20 millió forintért még több tüzifát szerez be az önkormányzat, amit a lakosság tud beszerezni tőlük.
  • A mikrovállalkozásoknak rezsitámogatást adnak, összesen 50 millió forintos keretösszeggel. Ennek feltétele a maximum 10 fő és legfeljebb évi 2 millió eurónak megfelelő forintnyi nettó árbevétel.

Döntöttek arról is, hogy a fürdő nyitvatartásása így változik: december 1-től hétfőtől csütörtökig 10-18 óra között, pénteken és vasárnap 8-20 óra között, szombaton pedig 8-24 óra között tart nyitva. Mint az ismert, a fideszes megszorítás miatt vasárnaptól csütörtökig 10-18 óra között, pénteken és szombaton 10-20 óra voltak nyitva, most azonban a Hagymatikum vezetése kérte, hogy módosíthassanak a nyitvatartáson.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink