Tavaly mindössze egy beadott pályázatát utasították el Hódmezővásárhelynek

Ebből is látszik: attól hogy nem fideszes egy település vezetése, a pályázati támogatások ugyanúgy járnak.

Az új könyvtár és tudásközpont kialakításánál a kiírt tervpályázat 2019-ben eredményesen lezárult, 2020 januárjában közgyűlési döntés értelmében a megvalósítás helyszíne a Hódtó lesz.

A 117 km külterületi kerékpárút előkészítése 2019. évben elkezdődött, döntéselőkészítő tanulmány készült.

A Németh László és a Bethlen Gábor Református gimnázium-épületek bővítésének, fejlesztésének előkészítő szakasza folyamatban van, a 261 millió forintos támogatás felhasználásának határidejét hosszabbítani kérték 2020. december 31. napjáig. A Cseresnyés Kollégium felújításának tervezése, a Szakképzési Centrum és az iskolák épületeinek korszerűsítésénél, felújításánál a tervező kiválasztására a közbeszerzési eljárás folyamatban van. Itt az elhúzódást az okozta, hogy össze kellett hangolni az egyes intézményekben időközben elkészült munkákat, illetve az intézmény más pályázatait, annak érdekében, hogy duplán ne szerepeljen ugyanaz a munka, vagy eszközbeszerzés. A Támogatási Okirat részletes költségtervében szereplő eszközbeszerzés még nem indulhatott el a HSZC késlekedése miatt, összege azonban várhatóan csökkenni fog.

Folyamatban van a Tram Train villamosvasút pályájának építése, az ezt megelőző közműkiváltások megtörténtek, a tervezett pálya nagy részén a sínek lefektetésre kerültek.

2020-ban is folytatódik a Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése, amely keretében hulladékgyűjtő és szállító járművek, valamint hulladékgyűjtő edényzet már beszerzésre került. Jelenleg a hulladékudvar kivitelezése közbeszerzési eljárásának előkészítése van folyamatban. 2019-ben nyertes pályázatunk volt a KEHOP-os Klímastratégia, melynek támogatási összege 20 millió Ft (100%-os támogatási intenzitás), és várhatóan 2020-ban be is fejeződik.

Tovább folytatódik a 2018-ban elfogadott Járható Vásárhely Program, amelynek célja a rossz állapotú járdák, utak felújítása, sőt 2019-ben bővítésre is került a felújítandó utak listája. A beruházás 2020. évre tervezett költsége a 2019. évről áthúzódó kötelezettséggel együtt 231 475 eFt. Folyamatban van a Településrendezési Terv és Helyi Építési Szabályzat átfogó felülvizsgálatára új Településszerkezeti Terv, Településrendezési Terv és Helyi Építési Szabályzat kidolgozása digitális formátumban (összesen bruttó 74,9 millió Ft), amelyek a februári közgyűlésen kerülnek előterjesztésre.

A Serháztér 2-4. szám alatti ingatlanból nyugdíjas apartmanok kialakítása tervezett, amelynek jelenleg a megvalósíthatósági tanulmánya készül, valamint folyamatban van a Kossuth téren egy kávézó kialakításának tervezése, illetve az idei évben megkezdődik a csúszdapark és kemping kialakítása a Török Sándor Strandfürdőben. Az utóbb említett fejlesztések azonban önerőből valósulnak meg.

2019. év során beadott, döntésre váró pályázat a Teleki utcai bölcsőde felújítása, korszerűsítése, valamint Tanyák háztartási léptékű villamosenergia kiépítése. 2019-ben került benyújtásra, és 11,2 millió Ft támogatásban részesültek a Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából a szennyvízelvezető rendszeren végzendő rekonstrukciós munkák, a Bibó, Janáky és Hódtó utcákban.

2019-ben egy beadott pályázat került elutasításra: nem kapott támogatást a Medgyessy F., Munkácsy M. és Márton utca felújítása közel 35 000 eFt támogatási igény mellett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Lassan halad az Alföldvíz átszervezése

Tavaly még úgy számoltak, az ún. integrációs program (az Alföldvíz Zrt.-ben tulajdonos önkormányzatok ingyenesen és önként lemondanak az állam javára tulajdonrészükről) 2021. december 31-re lezárul. Ezt nem tudták tartani, a módosított határidő 2022. március 31-e.

Tovább olvasom »