Vélhetően Makó sem ad pénzt az Alföldvíz tőkeemelésére

Több térségbeli, illetve meghatározó tulajdoni hányaddal rendelkező önkormányzathoz hasonlóan a makói is elutasítja a vízszolgáltató Alföldvíz Zrt. tőkeemlése iránti kérelmét – derül ki a jövő heti testületi ülés anyagából.

A cég december közepén tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy 1,713 milliárd forintra nőhet a veszteség 2020-ra, ezért tőkeemelést kértek. Az előterjesztésben az olvasható: ,,a makói önkormányzat nem látja biztosítottnak, hogy a tőkeemelés az elkövetkező évekre vonatkozólag garantálni tudja az Alföldvíz Zrt. kiegyensúlyozott működését, illetve a veszteséges gazdálkodás megszűntetését.” Ezért az önkormányzatnak nem áll szándékában részvényt vásárolnia tőkeemlés céljából.

Mint arrról korábban beszámoltunk: a tulajdonosi tőkeemelés elmaradása ellenére a munkabéreket, a beszállítókat, a számlákat és az adókat ki tudja fizetni a cég. Az önkormányzatok elutasító válasza azt jelenti, hogy a hiány kezeléséhez külső beavatkozás szükséges, ami lehet jogszabályi változás vagy a tejes hazai víziközmű-ágazatra kiterjedt stratégiai megoldás bevezetése.

Az Alföldvíz 131 településen szolgáltat, Csongrád megye nagy részében is, így a térségben Ambrózfalván, Apátfalván, Csanádalbertin, Csanádpalotán, Ferencszálláson, Földeákon, Hódmezővásárhelyen, Királyhegyesen, Kiszomboron, Kövegyen, Kübekházán, Magyarcsanádon, Makón, Maroslelén, Mártélyon, Nagyéren, Nagylakon, Óföldeákon, Pitvaroson és Székkutason.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink