Teljesen leégett egy Makovecz-épület Felvidéken

Teljesen megsemmisült a Makovecz Imre által tervezett köbölkúti szabadtéri színpad. 1996-ban adták át a honfoglalás 1100. évfordulója alkalmából. Május 12-én az esti órákban riasztották a tűzoltókat a helyszínre – számolt be róla a felvidek.ma.

Bolya Szabolcs, Köbölkút alpolgármestere a portálnak elmondta, az önkormányzat tulajdonában lévő színpad porig égett. A helyszínre a párkányi, a búcsi és a szőgyéni hivatásos tűzoltók érkeztek hét kocsival. Jelenleg folyik a nyomozás, hogy mi okozhatta a tüzet.

A színpad Köbölkút határában, egy régi üdülőközpontban épült. Az utóbbi években, főleg a világjárvány miatt kihasználatlan volt, utoljára 2018-ban rendeztek nagyobb koncertet itt. Mivel a színpad gyakorlatilag használaton kívül volt, így áramtalanították, tehát elektromos zárlat nem keletkezhetett – magyarázta az alpolgármester. Akkor éjjel vihar sem volt, ezért nem lehet kizárni a szándékos gyújtogatás lehetőségét. A színpadhoz tartozó raktárhelyiség, illetve két, a helyszínen felállított kopjafa nem sérült meg.

(Fotó: Bolya Szabolcs)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink