Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kértek a makói kettős gyilkosság elkövetőjére

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a büntetés súlyosítását indítványozta a különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt elsőfokon elítélt férfi ügyében – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Elsőfokon a Szegedi Törvényszék járt el a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2004 novemberében, reggel, Makón, a 77 éves sértett által egyedül lakott ház melléképületében elrejtőzött, majd az oda érkező nőt egy vascsővel brutálisan bántalmazta. Az idős asszony az ütésektől magatehetetlen állapotban a földre zuhant. Rövid időn belül a sértett 51 éves lánya is megérkezett az ingatlanba, ahol összetalálkozott a férfival és dulakodni kezdtek. A vádlott a fiatalabb sértettet egy késsel nyakon szúrta, majd a vascsővel őt is durván bántalmazta. A férfi nem sokkal később az ártalmatlanná tett sértettek nyakát elvágta és elmenekült az ingatlanból.

Az elsőfokú bíróság a férfit emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy legkorábban harminc év kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárás, míg a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiemelkedően súlyos élet elleni bűncselekményt elkövető férfival szemben a lehető legszigorúbb büntetést kell kiszabni és a társadalom hatékony védelme érdekében abból őt véglegesen ki kell vonni.

Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt. 

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink