Térdfájdalma miatt a lábához kapott – a baleset miatt elhunyt a felesége

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 80. életévét betöltött szegedi férfival szemben, aki 2018 májusában okozott felesége halálával végződő közúti balesetet – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2018. május 23-án, kora délután vezette az egyik Csongrád megyei kistelepülés lakott területén a saját tulajdonát képező autót. A gépkocsiban utasként szállította a jobb oldali első ülésén feleségét. Mindketten szabályszerűen becsatolt biztonsági övvel utaztak, amikor

a falu belterületén a rendszeres fájdalommal járó, általa is tudottan ízületi kopással érintett és a bal térdében fellépő hirtelen fájdalom miatt a vádlott a lábához kapott. A vádlott emiatt hirtelen kézmozdulattal a személygépkocsit balra kormányozta és az autó felett az uralmát elvesztette.

Az autó az úttestről lehaladva a bal oldali útpadka mellett egy árokba és egy kapubejárónak hajtott mielőtt megállt volna.

A vádlott felesége a baleset következtében fellépő sérülései miatt öt nap múlva elhalálozott.

A vádlott közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint a járművel az útviszonyoknak és az útvonalvezetésnek megfelelően kell közlekedni, mellyel összefüggésben a sértett halálát okozta.

A vádlott járművezetői engedélyét az illetékes kormányhivatal visszavonta és vezetési jogosultságának szünetelését rendelte el a rendőrség értesítése alapján, mivel a vádlott gépjárművezetésre alkalmatlan az elégtelen észlelési teljesítmény, a közlekedési helyzetek biztonságos megóvásához szükséges felismerési és döntési képesség hiánya miatt, továbbá a vádlott nem rendelkezett a jármű irányításához szükséges mozgási képességekkel sem.

A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink