Tizenhét migránst már kiutasítottak

Pénteken 43 ügyben folytatott gyorsított bírósági eljárást a Szegedi Járásbíróság, valamennyi esetben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt. A bíróság az ügyek egy részét már elbírálta, és ezidáig 17 esetben jogerős ítéletet hozott, amelyekben kiutasítást alkalmazott. A bíróság a vádlottakat 5 esetben 1 év, 12 esetben 2 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélte.

Az ítéletekben elbírált bűncselekmények tipikus elkövetési módja a következő volt: a vádlottak szeptember hó 15. és 16. napján Röszkénél, a szerb-­magyar államhatáron felállított, Magyarország államhatárának rendje védelmét biztosító létesítmény alatt, valamint azon átmászva, vagy korábban, ismeretlen személyek által kihasított résen keresztül jutottak be az ország területére. Egy esetben a vádlott a létesítményen elhelyezett, ismeretlen személyek által korábban erőszakkal kinyitott zárt kapun keresztül lépett be az országba.

A vádlottak közül 11 fő afgán, 5 fő szír, míg 1 pakisztáni állampolgárságúnak vallotta magát.

A vádlottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését minden esetben beismerték. Az arra jogosultak a bíróság ítéleteit minden esetben elfogadták, azokat tudomásul vették és a bíróság kérdésére a vádlottak valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy a részükre tolmácsolás útján lefordított ítéletet megértették, az ítélet írásban történő fordítását nem kérik.

(Szegedi Törvényszék Sajtóosztály)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink