Több ezer éves leletet találtak Algyőn

A régész szerint legalább hon(vissza)foglalás kori, de lehet esetleg szkíta fiatal lovas – számolt be róla Molnár Áron polgármester.

Az új bölcsőde építésénél bukkantak a nagyon régi ,,algyőire.” – Algyő régóta lakott terület és remélhetőleg sokáig az is marad. És itt kapcsolódik össze az új bölcsi és a több mint ezer éves gyevi legény – fogalmazott a polgármester.

A település a honfoglalás óta lakott hely. A lakókkal sem a török hódoltság, sem a szeszélyes és zabolátlan Tisza évenkénti árvíz fenyegetései, sem az 1879-es pusztító Nagy Árvíz nem bírt – olvasható Algyő honlapján.

Az új bölcsőde egyébként azért épül, mert kinőtték a jelenleg használtat és bővíteni sem tudták. Hatvan férőhelyes lesz és összesen 895 millió forintból hozzák létre kormányzati és uniós támogatással.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »