Több ezer éves leletet találtak Algyőn

A régész szerint legalább hon(vissza)foglalás kori, de lehet esetleg szkíta fiatal lovas – számolt be róla Molnár Áron polgármester.

Az új bölcsőde építésénél bukkantak a nagyon régi ,,algyőire.” – Algyő régóta lakott terület és remélhetőleg sokáig az is marad. És itt kapcsolódik össze az új bölcsi és a több mint ezer éves gyevi legény – fogalmazott a polgármester.

A település a honfoglalás óta lakott hely. A lakókkal sem a török hódoltság, sem a szeszélyes és zabolátlan Tisza évenkénti árvíz fenyegetései, sem az 1879-es pusztító Nagy Árvíz nem bírt – olvasható Algyő honlapján.

Az új bölcsőde egyébként azért épül, mert kinőtték a jelenleg használtat és bővíteni sem tudták. Hatvan férőhelyes lesz és összesen 895 millió forintból hozzák létre kormányzati és uniós támogatással.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink