Több ezer maszkot, élelmiszer- és tisztasági csomagot, valamint meleg ételt osztottak szét Hódmezővásárhelyen

Hétfőn volt az utolsó operatív stábértekezlet Hódmezővásárhelyen, ezentúl e-mailben és telefonon tartják a munkakapcsolatot a stáb tagjai. (Kiemelt fotó: Dr. Berényi Károly alpolgármester maszkot visz a háziorvosoknak májusban.)

A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata összesítést tett közzé az elmúlt időszakról:

 • Jelenleg még 26 fő van hatósági karanténban Vásárhelyen, velük szemben nem történt rendőri intézkedés.
 • A hivatalban lassan visszaáll a régi rend, az ügyfélszolgálat korlátozások nélkül üzemel, a hivatalban dolgozók pedig visszatértek a home-officeból.
 • A házasságkötő teremben 30, a díszteremben 100 fő vehet részt, viszont újra lehet a helyszínen koccintani az ifjú párral.
 • A bölcsődékben lassan visszaáll a régi rend, a felvett gyerekek 80-85%-a újra napi szinten látogatja az intézményt, a járvány előtti időszakban is ez volt az általános. Minden szociális intézményben folyamatos a nyitás, a Kovács-Küry Idősotthonban a látogatásokat készítik elő, egyelőre az udvaron találkozhatnak az idősek a hozzátartozóikkal.
 • Nagyobb összegű adományokat kaptak:
  – Hit Gyülekezete 100.000,-Ft.
  – Vincze Béla és Kovács István Sándorné 50.000,-Ft.
 • Az önkormányzat által megvásárolt 20 ezer darabon felül felajánlások érkeztek jogi személyek és önkéntesek részéről is.
  Pl.:
  – Viva Hód Kft. – Vajda István ügyvezető részéről 500 darab orvosi szájmaszk
  – Újvilág Alapítvány – 480 darab varrott maszk
  – önkéntesektől több, mint 2 ezer varrott szájmaszk érkezett felajánlásként.

  Ebből 3.300 darabot az orvosi praxisok részére juttattak el, az önkormányzati cégek dolgozói több mint 500 darabot kaptak, a piacon közel 5.000 darabot osztottak szét.

 • Az önkormányzat a civil szervezetekkel közösen kiosztott:

  – 280 élelmiszercsomagot
  – 592 l tejet
  – 592 kg kenyeret
  – 30 karton mézeskalácsot
  – 1200 db bébiételt
  – 100 kg élesztőt
  – 180 db palántát (paradicsom , uborka, paprika)
  – 1600 db tisztálkodási szerekkel, fertőtlenítővel ellátott csomagot
  – 6320 adag meleg ételt

  Emellett a civil szervezetek jóvoltából 360 család részesült állandó segítségben (vásárlás, ellátás, házimunka).

 • Négy gyermek részére adtak informatikai eszközt, hogy részt tudjanak venni a digitális oktatásban. Két tanuló számára internetet biztosítottak.
 • Közel 40 önkéntes segítette az önkormányzat munkáját a 65 év feletti, valamint a krónikus betegségben szenvedő polgártársaink ellátásában. Az önkéntesek 2020. március 23-tól 2020. június 05-ig közel 200 család ellátásában segítettek. Ez közel 1600 alkalmat jelentett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gyöngyösi: A Jobbik nem indul többet együtt a DK-val

Dobrev Klára egy virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest, a Jobbik egy karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány kezdeményezéséhez – mondta Gyöngyösi Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Újra kell tervezniük a kórházaknak a 2023-as költségvetésüket

A Népszava úgy értesült, hogy a kórházakat is elérte a központi kifizetési korlátozás és a pénzügyi szigor. A napilap értékelése szerint ezzel lényegében kézi vezérlés alá vonják a kórházi kasszákat. A kórházak gazdasági vezetőinek csütörtökön eligazítást tartottak, arról, hogy péntek délig újra kell tervezniük a 2023-as költségvetésüket, emellett október 31-ig a béreken felül csak a „betegellátással összefüggő”, tételesen engedélyeztetett számlákat fizethetik ki.

Tovább olvasom »