Több helyre betört egy makói férfi és egy autót is megpróbált elvinni

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy helybeli férfit, aki háztartási és műszaki cikkeket, valamint egy kerékpárt tulajdonított el Makón, ezen kívül egy parkoló autót is megpróbált elvinni. Eljárás indult ellene.

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövető 2020. március 25-én este bemászott egy családi ház udvarára, felfeszítette a bejárati ajtót, bement az épületbe, majd onnan egyebek mellett tévét, számítógépet, valamint monitort vitt el, csaknem százötvenezer forint értékben. Egy héttel később egy társasházi kerékpártárolóból lopott el egy biciklit, miután letörte róla a zárat. Még aznap a külvárosban sétálva figyelt fel egy ház előtt parkoló autóra, amiben benne volt a slusszkulcs. Beszállt a járműbe és megpróbálta azt beindítani. A tulajdonos azonban észrevette és a kocsihoz rohanva megzavarta a gyanúsítottat. Az elkövető ekkor elszaladt.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök rövid időn belül azonosították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit elfogtak és a Makói Rendőrkapitányságra előállítottak. Vele szemben dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett, valamint jármű önkényes elvétele bűntett kísérlete miatt indult eljárás. Gyanúsítotti kihallgatását követően a nyomozók a 28 éves elkövetőt őrizetbe vették, majd az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A rendőrök a megtartott kutatások során az eltulajdonított kerékpárt, illetve a műszaki cikkek nagy részét megtalálták és visszaadták azokat a tulajdonosoknak.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink