Több magyar dolgozik Bécsben, mint Makó lakossága

Júniusban 124 718 magyar dolgozott Ausztriában, írta az osztrák társadalombiztosító adatai alapján a vg.hu.

Csak Bécsben 21 475 magyar dolgozott ebben a hónapban. A lap szerint májushoz képest júniusban valamivel több mint 22 ezer fővel nőtt az Ausztriában munkát vállaló külföldiek száma. Ebből mintegy ötezren magyarok. Ennek egy részét ugyanakkor szezonális munka teheti ki.

Egyébként ebben a hónapban valamivel több mint egymillió külföldi dolgozott az országban. A lap szerint a 125 ezer körüli számmal Magyarország adja a legtöbb dolgozót Ausztriának. Hasonló létszámban csak német állampolgárok (123 301) vannak jelen az osztrák munkaerőpiacon. De például Romániából csak 83 701-en mentek át dolgozni.

Lázár János 2018-ban szétnézett Bécsben és megállapította, hogy borzasztó hely, hiszen rengeteg a bevándorló. Mindeközben a magyar kormány tömegével hozza be a külföldi, harmadik országbeli munkaerőt. Az ő jelenlétük szervesen kapcsolódik a hazai akkumulátorgyárak felgyorsult létesítéséhez.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink