Több mint 30 embert csapott be víztisztító gép ígéretével

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020 őszétől, egy év leforgása alatt városszerte többektől vett át pénzt víztisztító berendezésre, noha azok beszerelése sosem állt szándékában.

A vádirat szerint a férfi azzal keresett fel embereket a lakásukon, hogy ő a vízközmű-szolgáltató munkatársa. A sértetteket valótlanul arról tájékoztatta, hogy a szegedi víz rossz minősége miatt hamarosan kötelező lesz víztisztító gép beszerelése minden háztartásban. Ezután azt az ajánlatot tette, hogy amennyiben előlegként számára a berendezés telepítési-és anyagköltségeit a helyszínen kifizetik, úgy 50%-os kedvezményt biztosít részükre a gép árából. A komolyság látszata érdekében, illetve azért, hogy a sértettek bizalmát elnyerje, a vádlott egy korábbi munkahelyéről származó megrendelőlapokat töltött ki, és a sértetteknek e cég nevében bevételi bizonylatokat is adott az átvett pénzről.

A férfi részére 30 személy adott át esetenként 63.000 és 6.000 forint közötti összeget, e sértettek harmada idő korú volt. Állításai kapcsán ketten gyanút fogtak, és nem adtak át pénzt, egyikük még a rendőrséget is kihívta.

Az elkövető által okozott kár meghaladja a 600.000 forintot.

A járási ügyészség a férfit a sértettek száma és a nekik okozott kár nagysága szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett csalással valamint 30 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink