Több mint 40 ezren tüntettek Bécsben a kötelező oltás ellen

Több tízezren gyűltek össze Bécs utcáin szombaton, hogy az Ausztriában februártól kötelező oltások ellen tüntessenek. Herbert Kickl, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke felszólította a meg mozduláson részt vevőket, hogy fejtsenek ki ellenállást kötelezővé tenni tervezett oltásokkal szemben – írja a Reuters.

A politikus úgy fogalmazott, hogy ez az intézkedés, illetve a be nem oltottak határozatlan időre szóló karanténja támadás az emberiesség ellen. Ezzel szemben az osztrák vezetés elképzelései szerint kötelezővé tennék az oltást, hogy elkerülhessék a koronavírus-járvány következő hullámait. Az oltások megtagadása súlyos büntetéseket vonna maga után.

Az utóbbi hetekben számos nagyobb megmozdulás volt Bécsben a kormány járványügyi politikája miatt. A tiltakozó akciók rendszerint több mint negyvenezer résztvevőt vonzottak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink