A nap témája: Mégis spórolnak, több száz milliárd forintos pénzcsapot zárt el a kormány

A kormány úgy döntött, hogy egyes beruházásokat később valósít meg, ezzel jelentősen, összesen 350 milliárd forinttal növeli Magyarország idei évi pénzügyi tartalékait az államadósság csökkentése mellett – derült ki a Pénzügyminisztérium csütörtök esti közleményéből.

A tárca a 350 milliárd forintos pénzcsap elzárását hivatalosan úgy tálalta, hogy a magyar gazdaság sikeres működése miatt nincs már szükség ilyen nagymértékű állami beruházások finanszírozására, a Portfolio viszont rámutatott, hogy mindez az után történt, hogy nyilvánvalóvá vált a hatalmas novemberi államháztartási hiány, továbbá az is, hogy idén már biztosan nem kapja meg a költségvetés Brüsszelből a helyreállítási program 326 milliárd forintos előlegét.

A költségvetés pénzügyi tartalékainak növeléséről szóló kormányhatározat rögzíti, hogy az államadósság-mutató csökkenésének a Kincstári Egységes Számla magas szintje mellett kell megvalósulnia.

A lap szerint a döntés mögött többek között az állhat, hogy visszatöltsék a tartalékokat és kordában tartsák az államadósságot.

(Fotó: Varga Mihály Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink