Több mint 400 ezer aláírást gyűjtött össze az ellenzék

Az ellenzéki összefogás összesen 470 ezer aláírás gyűjtött össze a népszavazási kezdeményezéséhez – jelentette be Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje egy Karácsony Gergely főpolgármesterrel közös Facebook-videóban. Az ellenzék két kérdésben kezdeményezett népszavazást, mindkét kérdéshez 235-235 ezer aláírást gyűjtöttek össze. 

A referendum kiírásához 200-200 ezer aláírás szükséges minimum, ezek felett teljesített az ellenzék. Az aláírásokat pénteken adják le. A következő kérdésekhez kértek támogatásokat:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

Az ellenzéki aláírásgyűjtés december közepén indult. A cél az volt, hogy a népszavazást április 3-án, az országgyűlési választás napján tartsák meg, azonban a holnapi leadás miatt elképzelhető, hogy a jogi procedúra miatt elhúzódik annyira, hogy nem lehet majd az ellenzéki kérdésekkel is találkozni április 3-án.

A Csongrád-Csanád megyei négyes körzetben több mint 3000 aláírást gyűjtöttek az elmúlt hetekben – adta hírül a makói Kossuth kör.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink