Több mint 5300 diák érettségizik Csongrád-Csanád megyében

Nyolcvankettő tantárgyból több mint 5300-an kezdték meg a 2022-es érettségi szezont május 2-án, hétfőn Csongrád-Csanád megyében. Az írásbeli érettségi vizsgák időszaka május 23-án ér véget, a maturálás a szóbelivel június 1-jétől 24-ig tart.

A megyében az első napon magyar nyelv és irodalomból összesen 3373-an adtak számot tudásukról, közülük 82-en emelt szinten. Május 3-án, kedden a matematikával folytatódtak a vizsgák. Utóbbi tantárgyból összesen 3447-en maturáltak, középszinten 3197-en, emelten 250-en. Érdekesség, hogy matematikából angol és francia nyelven is vizsgáznak a Csongrád-Csanád megyei végzősök, utóbbiból középszinten 26-an, emelten 5-en. Francia nyelven pedig 16-an tesznek középszintű írásbeli matematika vizsgát.

Az idén történelemből középszinten 3082-en érettségiznek, emelten 306-an. Vannak, akik a magyar nyelv helyett angol, spanyol és német nyelven adnak számot a történelemtudásukból. Németül 1 diák vizsgázik írásban emelt szinten történelemből. Angol nyelvből összesen 3446-an érettségiznek, ebből az emelt szintet 884-en választották. A biológia tantárgyat összesen 522-en választották, középszinten 161-en, emelten 361-en. Kémiából ennél valamivel kevesebben vizsgáznak, összesen 191-en, középszinten 12-en, emelt szinten 179-en. Érdekesség, hogy az idén autó- és repülőgép szerelési ismeretekből 1 végzős vág neki az emelt szintű írásbeli vizsgának. Szintén egy-egy diák méreti meg magát emelt szinten ének-zene tantárgyból, faipari ismeretekből, környezetvédelemből, valamint orosz és román nyelvből.

Az írásbeli vizsgák május 23-án fejeződnek be, a szóbeli érettségi pedig június 1-jétől 24-ig tart.

(csmk.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink