Több mint 800 millió forint a makói-vásárhelyi kórház tartozása

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménynek 811 millió forint tartozása van a 2020. június 31-i állapot szerint – derül ki a Magyar Államkincstár által közzétett kimutatásból.

A táblázat szerint májust 695 miliós tartozással zárta az intézmény, ez június végére lett 811 millió. Legutóbb május végén írtunk a kórház adósságáról, akkor az április 30-i adatok szerint 558 millió forint volt az összeg.

A szentesi Dr. Bugyi István Kórház tartozása június végén 559 millió forint volt, a szegedi klinikákat fenntartó Szegedi Tudományegyetemé 2,366 milliárd volt. Utóbbi javított a mérlegén, május végén 2,7 milliárd volt.

Az Államkincstár közleményében azt írta: az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege 2021. június 30-án 49,6 milliárd forint volt. A tartozásállomány a 2021. május 31-i állapothoz képest 1,3 milliárddal nőtt.

A tartozásállományból 41,5 milliárd forint az egészségügyi intézményeknél halmozódott fel (beleértve a járó- és fekvőbeteg szakellátás intézményeit, az egészségügyi ágazati háttérintézményeket, valamint a klinikai központtal rendelkező felsőoktatási intézményeket). A 41,5 milliárdból az állammal szemben fennálló tartozás összege 0,3 milliárd forint, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás 41,2 milliárd forint, amelyből 0,8 milliárd államháztartáson belülre irányul.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink