Több mint 800 millió forint a makói-vásárhelyi kórház tartozása

A Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézménynek 811 millió forint tartozása van a 2020. június 31-i állapot szerint – derül ki a Magyar Államkincstár által közzétett kimutatásból.

A táblázat szerint májust 695 miliós tartozással zárta az intézmény, ez június végére lett 811 millió. Legutóbb május végén írtunk a kórház adósságáról, akkor az április 30-i adatok szerint 558 millió forint volt az összeg.

A szentesi Dr. Bugyi István Kórház tartozása június végén 559 millió forint volt, a szegedi klinikákat fenntartó Szegedi Tudományegyetemé 2,366 milliárd volt. Utóbbi javított a mérlegén, május végén 2,7 milliárd volt.

Az Államkincstár közleményében azt írta: az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek által jelentett lejárt tartozásállomány összege 2021. június 30-án 49,6 milliárd forint volt. A tartozásállomány a 2021. május 31-i állapothoz képest 1,3 milliárddal nőtt.

A tartozásállományból 41,5 milliárd forint az egészségügyi intézményeknél halmozódott fel (beleértve a járó- és fekvőbeteg szakellátás intézményeit, az egészségügyi ágazati háttérintézményeket, valamint a klinikai központtal rendelkező felsőoktatási intézményeket). A 41,5 milliárdból az állammal szemben fennálló tartozás összege 0,3 milliárd forint, a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás 41,2 milliárd forint, amelyből 0,8 milliárd államháztartáson belülre irányul.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »